Šećer cimet
Šećer cimet
SASTOJCI: šećer bijeli, cimet cassia
Šećer s cimetom obično se koristi kao dodatak raznim jelima i napicima radi poboljšanja okusa.
Najčešće se koristi kao dodatak desertima, kao što su kolači, pite, voćne salate, grickalice od voća i sladoledi. Također, može se koristiti za posipanje po toplim napicima poput kave, čaja ili vrućeg kakaa.
Šećer cimet može dodati slatkastu aromu i blago začinjeni okus jelima.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Šparoge s hollandaise umakom
Šparoge s hollandaise umakom tradicionalno su njemačko jelo, ali toliko su ukusne da su danas omiljene i često pripremane u čitavom svijetu. Ovo je jelo izvorno zamišljeno kao predjelo, ali uz malo kuhanih mladih krumpira i veliku lisnatu salatu može lako postati i lagano glavno jelo.

Salade Niçoise ili salata iz Nice
Na tržnice su stigle prve ovogodišnje zelene mahune pa nam je to bio povod da pripremimo ovu laganu, ali hranjivu i osvježavajuću ljetnu salatu koja funkcionira kao potpuni, nutritivno bogat i uravnotežen obrok. U nastavku donosimo osnovni recept za ovaj klasik francuske kuhinje kojemu, prema želji, možete dodati i kapare, listiće parmezana ili krutone.