Šećer cimet
Šećer cimet
SASTOJCI: šećer bijeli, cimet cassia
Šećer s cimetom obično se koristi kao dodatak raznim jelima i napicima radi poboljšanja okusa.
Najčešće se koristi kao dodatak desertima, kao što su kolači, pite, voćne salate, grickalice od voća i sladoledi. Također, može se koristiti za posipanje po toplim napicima poput kave, čaja ili vrućeg kakaa.
Šećer cimet može dodati slatkastu aromu i blago začinjeni okus jelima.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.
Brzi i jednostavni domaći kiseli krastavci
Ovaj recept dat će krastavcima savršenu ravnotežu slanog i ljutog s daškom slatkih nota!
Panzanella
Panzanella je poznata i omiljena salata iz talijanske regije Toscane. Odlična je ako trebate potrošiti stari kruh i/ili zrelije rajčice. Može biti samostalan obrok, a odlično će popratiti i meso ili ribu na žaru. Idealna ljetna salata, rekli bismo.