Blog

„Crno zlato“ začina

Crni papar imao je važnu ulogu tijekom ljudske povijesti i bio je cijenjen začin već od drevnih vremena. Fascinatna povijest crnog papara počinje u Indiji, koja je i danas jedan od najvećih proizvođača crnog papara, a gdje se koristi već više od 4000 godina. Od Indije se proširio do drevnih Egipćana, Grka i Rimljana.

Saznaj više

Za'atar

Za'atar potječe još iz biblijskih vremena kada su ga proglasili hranom za mozak. U 12. stoljeću prepisivali su ga pacijentima kao lijek protiv loše probave, nadutosti i zatvora te se smatralo da uklanja parazite u probavnom traktu. Vjerovalo se i da rješava problem lošeg zadaha.

Saznaj više

Tradicija fašnika u Hrvatskoj

Kada kažemo fašnik najčešće pomislimo na javne proslave kao što su parade i javne ulične zabave. Korijeni ovih običaja su pretkršćanski. U tom periodu sudionici fašnika oblačenjem prenaglašene odjeće postaju netko drugi, a uz ples, zaglušnu galamu i posipanjem pepela vjerije se da će se otjerati zimu. Uz fašničko razdoblje koristimo priliku da uživamo u mekanim divnim krafnama.

Saznaj više

Vrijeme je za "detox"!

Ispratili smo staru godinu, a s njom su s naših stolova otišle i razne delicije koje smo si proteklih tjedana priuštili. Vjerojatno osjećamo i kako smo malo pretjerali – pokoja fritula više, kakva kobasica koja nam možda i nije trebala, ali je tako zamamno zamirisala dok smo šetali gradom, a i francusku salatu nismo jeli još od Uskrsa pa smo si dali oduška.

Saznaj više

Mate čaj

Značaj koji kod nas ima kava, u Velikoj Britaniji crni čaj, u Argentini ima Yerba Mate čaj

Saznaj više

Njegovo veličanstvo - bijeli čaj

Izaberite za sebe veličanstvo okusa i blagodati bijelog čaja i otkrijte zašto su baš njega carevi skrivali za vlastite odaje.

Saznaj više

Želite li 10% popusta?

Saznajte na vrijeme sve o novitetima u ponudi, posebnim akcijama i promocijama i ostvarite brojne pogodnosti. Prijavite se na Harissin Newsletter. PROMO KOD s popustom 10% dobit ćete na svoj e-mail.

Unesite email
Harissa na Instagramu