Butterfly Pea Flower | plavi grašak | plavi čaj

Clitoria Ternatea | Blue Pea

Šifra artikla: 5001343
5,70 €
PDV je uključen u cijenu / Dostava će biti obračunata kasnije

Butterfly Pea Flower | plavi grašak | plavi čaj

Clitoria Ternatea | Blue Pea

Šifra artikla: 5001343

Clitoria ternatea - plavi grašak

Cvjetovi plavog graška stoljećima se upotrebljavaju u Vijetnamu i Tajlandu za pripremu čaja i drugih napitaka. Okus čaja ovog cvijeta sličan je okusu zelenog čaja, no nerijetko mu se dodaje đumbir, menta, med i voće. Ovaj čaj tradicionalni je napitak Južno Istočne Azije, te se konzumira poslije večere u svrhu opuštanja.

Specifičnost plave boje proslavila je ovaj cvijet, te ga donijela u sve krajeve svijeta.

Začin za bojanje koktela i gin tonica

Gin & Tonic, kokteli i drugi napitci uz dodatak ovog cvijeta poprimaju prekrasne plave nijanse. Dodatkom limunovog soka plave nijanse počinju tamniti, te postaju ljubičaste. No, igra ide dalje. Dodajte cvijet u vodu i napravite plave kockice leda. 

Čaj od plavog graška

Čaj od cvijeta plavog graška jednostavno je pripremiti. Evo koraka za pripremu ovog čaja:

Pripremite sastojke:

  • 1-2 čajne žličice sušenih cvjetova plavog graška (Clitoria ternatea)
  • 1 šalica vruće vode (oko 95°C)
  • Po želji: med, limun ili druge zaslađivače i dodatke

Kuhanje čaja:

  1. Prokuhajte vodu i ostavite da se malo ohladi kako ne bi bila previše vruća.
  2. Stavite suhe cvjetove plavog graška u šalicu ili čajnik.
  3. Prelijte cvjetove vrućom vodom i ostavite da se namaču 5-10 minuta, ovisno o željenom intenzitetu boje i okusa.

Dovršavanje i serviranje:

  • Procijedite čaj kako biste uklonili cvjetove.
  • Po želji dodajte med za slatkoću ili limun za osvježavajući okus. Dodavanjem limuna čaj će promijeniti boju iz plave u ljubičastu zbog reakcije s kiselinom.
  • Uživajte u svom aromatičnom i zdravom čaju od cvijeta plavog graška!

 

Postupak pripreme 1 litre čaja:
Količina: 4 TSP
Vrijeme namakanja: 5-10 min
Temperatura: 85-90° C
Bogat Bogat izvor antioksidansa
Mapa okusa
Preporučamo
5000926 - Malina Sušena
Malina sušena
5,97 €
5000389 - Rinfuza Ocat Nar
Rinfuza ocat nar
6,50 €
sunflakes sol.jpg
Sol Sunflakes 1-5mm
2,39 €
5001170 - Kikiriki - Wasabi - Ravioli Zeleni
Kikiriki wasabi
1,84 €
Harissa poklon bon-5.jpg
Poklon Bon 35€
35,00 €
5001200 Limun korica prah BIO.jpg
Limun korica prah BIO
3,25 €
Mami's Amaretto_1_1.jpg
Mami's Choco "Amaretto" 250g
9,16 €
Dubai čaj-1.jpg
!NOVO - Dubai čaj crni
3,88 €
HARISSA TERMOSICEArtboard 12-100.jpg
!NOVO - TERMOSICA PANDA 460ml
35,00 €

Recepti

Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Svi recepti
Sparoge 10-2.jpg

Šparoge s hollandaise umakom

Šparoge s hollandaise umakom tradicionalno su njemačko jelo, ali toliko su ukusne da su danas omiljene i često pripremane u čitavom svijetu. Ovo je jelo izvorno zamišljeno kao predjelo, ali uz malo kuhanih mladih krumpira i veliku lisnatu salatu može lako postati i lagano glavno jelo. 

Nicoise-23.jpg

Salade Niçoise ili salata iz Nice

Na tržnice su stigle prve ovogodišnje zelene mahune pa nam je to bio povod da pripremimo ovu laganu, ali hranjivu i osvježavajuću ljetnu salatu koja funkcionira kao potpuni, nutritivno bogat i uravnotežen obrok. U nastavku donosimo osnovni recept za ovaj klasik francuske kuhinje kojemu, prema želji, možete dodati i kapare, listiće parmezana ili krutone. 

Pretplati se!

Saznajte na vrijeme sve o novitetima u ponudi, posebnim akcijama i promocijama i ostvarite brojne pogodnosti. Prijavite se na Harissin Newsletter.

Unesite email
Harissa na Instagramu