uvjeti poslovanja2.jpg

Uvjeti poslovanja

Uvjeti poslovanja (općenito)
Internet stranice www.harissa.hr su u vlasništvu tvrtke Harissa d.o.o. (u daljnjem tekstu Harissa). Uvjeti poslovanja vrijede za registrirane korisnike. Registrirani korisnik (u daljnjem tekstu korisnik ili registrirani korisnik) može postati svaka punoljetna osoba koja je potpuno poslovno sposobna i koja prihvaća uvjete poslovanja Harisse. Prilikom prvog upisa potrebno se registrirati i pritom ispuniti sva tražena polja istinitim podacima. Prihvaćanje općih uvjeta poslovanja kupac potvrđuje svojom registracijom. Korisnik je dužan brinuti se o sigurnosti svoje korisničke lozinke i povremeno je mijenjati. Harissa ne odgovara za slučajeve zlouporabe korisničke lozinke, ali će odmah nakon što korisnik javi o vjerojatnoj zlouporabi, odgovarajuće postupiti.

Registrirani korisnik ima sljedeća prava:

 • kupovati artikle na stranicama www.harissa.hr
 • koristiti stranice www.harissa.hr u dobroj vjeri i namjeri

Zadržavamo pravo promjene uvjeta korištenja ovih stranica u bilo kojem trenutku.

Promjene stupaju na snagu u trenutku objave. Registrirani korisnik je dužan redovito čitati pravila i uvjete korištenja te se smatra da je pristupanjem stranicama upoznat s aktualnim pravilima i uvjetima korištenja istih, a prilikom potvrde kupnje to i potvrđuje.

Kupnja na internet stranicama
Svaki registrirani korisnik može kupovati artikle iz ponude Harisse prikazane na internetskim stranicama. Kupoprodajni ugovor između registriranog korisnika i Harisse postaje pravovaljan nakon primitka naručene pošiljke i vrijedi isključivo za područje HR i SLO.

Cijene
Sve navedene cijene sadrže PDV, izražene su u kunama i eurima. Ponuda i cijene za specijalne akcije vrijede do isteka roka koji je naveden na samoj internet stranici ili do isteka zaliha.
U cijenu nisu uračunati otpremni troškovi koji će biti posebno navedeni prilikom naručivanja artikala. Otpremni troškovi se mogu uvećati za dodatne troškove koji mogu nastati prilikom dostave, a prema uvjetima dostavne službe koja vrši tu uslugu.

Jamstvo i servis
Jamstveni rok naveden je za svaki pojedini artikal. Za artikle za koje nije naveden rok jamstva, vrijede rokovi općih jamstvenih uvjeta prema važećim zakonima Republike Hrvatske. Naši dobavljači osiguravaju servis prema zakonima RH. Kontakt za reklamacije je info@harissa.hr.

Plaćanje
Vaše naručene artikle možete platiti na nekoliko načina:

 1. Kreditnom karticom - American Express, Diners, Eurocard/Mastercard ili Visa.
 2. Pouzećem – plaćate dostavnoj službi prilikom preuzimanja robe
 3. Uplatnicom/virmanom – plaćate na navedeni žiro račun Harisse prema izdanom predračunu

Račun će vam biti izdan s datumom izlaska s našeg skladišta i bit će vam poslan na e-mail adresu koju ste dostavili prilikom registracije. Ukoliko želite da vam račun pošaljemo na neku drugu adresu, molimo vas da nas o tome obavijstite prilikom same kupovine u polju „napomene“.
U slučaju plaćanja kreditnim karticama, Harissa naplatu autoriziranog iznosa radi u trenutku isporuke robe te ukoliko postoji bilo kakva sumnja u istinitost podataka ne obvezuje se isporučiti robu. Ovim uvjetima se također definira i slanje naručene robe.

AmericanExpress50.jpg MasterCard50.gif Maestro50.gif Visa50.gif

ax_guarenteed.gif mastercard_securecode.gif verified_by_visa.jpg wsPay-logo.png

All payments will be effected in Croatian currency. The charged amount on your credit card account is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations.

Dostava naručenih artikala
Naručeni artikli bit će isporučeni na vašu adresu u najkraćem mogućem roku a najkasnije u roku od 7 radnih dana za dobavljive artikle odnosno one artikle koji dobavljači imaju na zalihama. U redovnim uvjetima roba se dostavlja kupcu radnim danom, unutar 3 do 7 radna od dana narudžbe, na otoke po dostavnom redu dostavljača do maksimalnih 7 radnih dana. Ako procjenimo da će rok dostave biti veći od 7 radnih dana ili da je nemoguće više dostaviti traženi artikal, nakon provjere kod dobavljača bit ćete obaviješteni o tome putem e-mail adrese koju ste naveli prilikom registracije.

U mjestima gdje postoji organizirana dostava, Vaš će paket biti dostavljen izravno u Vaš dom. Tamo gdje dostava paketa nije organizirana, pošta ili tvrtka koja se bavi kurirskom uslugom će Vas obavijestiti o prispijeću pošiljke i Vaš ćete paket moći podići u roku prema rokovima dostavne službe. Harissa ili ovlašteni dostavljač zadržava pravo da se prilikom isporuke robe zatraži identifikacija primatelja putem osobnog dokumenta te ukoliko se ne dobije ista Harissa zadržava pravo da ne isporuči poslanu robu. Primatelj svojim potpisom na dostavnici ili sličnom dokumentu potvrđuje primitak robe.

Troškovi dostave za standardne pakete za područje RH i SLO su:

 • Trošak standardne i dostave pouzećem za RH baziran je na težini do 1 kg, a iznosi 20,21kn/2,68€
 • Za narudžbe na području RH iznad 200kn/26,56€ uključujući PDV, trošak dostave se ne naplaćuje bez obzira na način dostave
 • Trošak standardne dostave za SLO baziran je na težini do 2 kg, a iznosi 95,44kn/12,67€
 • Trošak dostave pouzećem za SLO baziran je na težini do 2 kg, a iznosi 141,31kn/18,76€
 • Za narudžbe na području SLO iznad 700kn/92,96€ uključujući PDV, trošak dostave se ne naplaćuje bez obzira na način dostave

Pravo na raskid ugovora

 1. Svaki ugovor sklopljen sredstvom daljinske komunikacije potrošač može, ne navodeći za to razlog, raskinuti u roku od sedam dana.
 2. U slučaju sklapanja ugovora o prodaji proizvoda, rok iz stavka 1. ovoga članka počinje teći od dana kada je potrošač primio proizvod.

Oblik raskida ugovora

 1. Ugovor se raskida pisanom obaviješću o raskidu poslanom trgovcu.
 2. Ugovor je raskinut u trenutku kada je trgovac primio obavijest o raskidu.
 3. Smatra se da je ugovor raskinut na vrijeme, ako je obavijest o raskidu upućena unutar predviđenog roka navedenom prije.

Posljedice raskida ugovora

 1. U slučaju raskida ugovora, potrošač je dužan o svom trošku vratiti proizvod trgovcu.
 2. Potrošač ne odgovara za štetu koju je trgovac pretrpio zbog raskida ugovora.
 3. Trgovac je dužan, u roku od 30 dana od dana primitka pisane obavijesti o raskidu, vratiti potrošaču cjelokupan iznos koji je potrošač do trenutka raskida platio na temelju ugovora.

Isključenje prava na raskid ugovora

Osim ako stranke nisu drukčije ugovorile, potrošač nema pravo na raskid na temelju prethodnih članaka ako je riječ o ugovoru:

 • o prodaji proizvoda čija je cijena ovisna o fluktuacijama na financijskom tržištu,
 • o prodaji proizvoda izrađenog na temelju potrošačeve specifikacije, proizvoda izrađenog isključivo za potrošača ili proizvoda koji zbog svoje naravi ne može biti vraćen ili je podložan brzom propadanju

Informacije o elergenima i mogućoj križnoj kontaminaciji alergenima

Unatoč našim maksimalnim naporima i strogim standardima za osiguranje sigurnosti proizvoda, želimo napomenuti da se svi naši proizvodi pakiraju u istom prostoru. Iako poduzimamo sve moguće mjere kako bismo spriječili križnu kontaminaciju, postoji minimalna mogućnost da tragovi sljedećih alergena dospiju u naše proizvode.

 • Orašasti plodovi
 • Celer i proizvodi od celera
 • Sjeme sezama i proizvodi od sjemena sezama
 • Kikiriki i proizvodi od kikirikija
 • Gorušica i proizvodi koji sadrže gorušicu

Vaša sigurnost i zadovoljstvo našim proizvodima su nam izuzetno važni, stoga vas molimo da pažljivo pročitate deklaracije proizvoda i konzultirate se sa svojim liječnikom ili stručnjakom za prehranu ako imate bilo kakvih zabrinutosti ili alergija.

Pitanja
Pitanja, prijedloge, pohvale možete slati na e-mail: info@harissa.hr

Dodatne napomene

Harissa zadržava pravo trenutno s popisa korisnika brisati one korisnike koji bi kršili ova pravila i uvjete ili na neki drugi način usporavali ili ometali rad stranica te poduzeti odgovarajuće mjere protiv takvih korisnika. Harissa ne odgovara za bilo kakvu štetu koja bi mogla nastati radi prekida dostupnosti, neobjavljivanja, odnosno brisanja oglasa ili grešaka u djelovanju web stranica.

Uvjeti i odnosi između korisnika i Harisse podliježu zakonima Republike Hrvatske. U slučaju spora, stranke će pokušati spor riješiti mirnim putem, a ukoliko to nije moguće, nadležan je sud u Zagrebu.

Harissa d.o.o.
Utješenovićeva 1, 10000 Zagreb
OIB: 38227622392
MB: 04132831
T: +385 (0)1 7794 836
E: info@harissa.hr
W: www.harissa.hr
IBAN: RAIFFEISEN BANKA - HR53 2484 0081 1350 77681

Harissa d.o.o. / Utješenovićeva 1, HR-10000 Zagreb / Osnivanje društva  2013. g. Trgovački sud u Zagrebu MB 04132831 / Temeljni kapital 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti / OIB 38227622392 / Predsjednik uprave: Ana-Marija Petrić

Recepti

Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Svi recepti
JAJA-BENEDICT_Blog-homepage-960x655px.jpg

Kraljevski doručak: Jaja Benedict

Hollandaise gotovi umak koji će vas oduševiti ne samo svojom kvalitetom, već i kao puno praktičnije i brže rješenje, pa u jajima Benedict doista možete uživati kada god to poželite.

vesna recepti-14.webp

Panirana puretina u sezamu i pistaciji s prilogom

Umjesto da naručujemo, pokušali smo sami rekonstruirati "take-away" recept za paniranu puretinu u sezamu i mljevenim pistacijama, rizi-bizi s ukiseljenim povrćem i coleslaw salatu s domaćom ljutom majonezom. Bilo je bolje od očekivanog, a vi nam javite svoje dojmove!

 

Harissa na Instagramu