Telefonski broj HARISSA WEB SHOP-a je promijenjen; birajte na tipkovnici pozivni za Zagreb 01 i slova HARISSA ili 01/ 42 74 772. Slobodno nam pošaljite svoj upit na mail: info@harissa.hr Radne nedjelje provjerite na našem webu pod / POSLOVNICE.
vesna recepti-10.webp
08.04.2024

Panirana puretina u sezamu i pistaciji s prilogom

Panirana puretina, rizi-bizi s ukiseljenim povrćem, coleslaw s ljutom majonezom

Vrijeme kuhanja:
Težina pripreme:
Količina: x4
Sastojci:
Priprema:

BRZO UKISELJENO POVRĆE

  1. Povrće operite i narežite na željenu veličinu.  
  2. Na vatri zakuhati vodu, ocat, šećer, sol i začin za kiseljenje. Količinu šećera možete prilagoditi po svome ukusu.  
  3. Poslagati povrće u željene teglice te po želji dodati malo šarenog papra i sušenog kopra.
  4. Ljubičasti luk i krastavce možete zaliti prokuhanom tekućinom bez prethodne termičke obrade, dok je cvjetaču potrebno blanširati u kipućoj vodi uz dodatak kurkume. Nakon blanširanja, također zaliti prokuhanom tekućinom.
  5. Pričekati cca 24 sata do konzumacije.  
     

PANIRANA PURETINA U SEZAMU I MLJEVENIM PISTACIJAMA 

  1. Krušne mrvice, mljevenu pistaciju i sezam pomiješajte za paniranje u željenom omjeru. Puretinu paniramo na način da ju prvo stavimo u smjesu krušnih mrvica, pistacija i sezama, pa potom u jaja, te ponovno u smjesu krušnih mrvica, pistacija i sezama.
  2. U tavicu stavimo manju količinu ulja za prženje koje potom zagrijemo na srednjoj temperaturi (eng. shallow-frying). Potrebno je pržiti na srednjoj temperaturi kako bi se izbjeglo izgaranje vanjskog sloja paniranja, a kako bi meso ostalo sočno. Panirati na ovaj način možete i bilo koje drugo meso po izboru – svinjetinu, piletinu, itd. 

DOMAĆA LJUTA MAJONEZA

  1. Majonezu kao početnik možete raditi štapnim mikserom, kako biste se ohrabrili za neke kompliciranije kuharske pothvate. U usku posudu ili teglicu potrebno je staviti jaje te dodati ulje, sol, senf, limunov sok, ocat, te ostale začine.  
  2. Štapni mikser je potrebno staviti na samo dno posude te ga uključiti. Na početku je potrebno miksati samo po dnu, a kada se počne formirati emulzija, lagano podižite mikser prema gore. Kroz minutu i pol, majoneza bi trebala biti gotova. Probajte, te ukoliko nedostaje nekog sastojka, slobodno možete nadodati, te ponovno promiješati štapnim mikserom.  
  3. Ako vam se majoneza čini prerijetka, to je znak da joj nedostaje ulja tako da ga slobodno dodate još i uz rad štapnog miksera dovedete do željene gustoće.  

COLESLAW S DOMAĆOM LJUTOM MAJONEZOM  

  1. Manju glavicu mladog kupusa možete naribati ili narezati na tanke trakice. Mladi luk narežite ukoso i što tanje. Mrkvu možete narezati julienne tehnikom. Julienne je naziv posebne tehnike rezanja povrća i voća na jednake, tanke štapiće debljine šibica. Ukoliko niste spretni s nožem, na tržištu se nalazi popriličan izbor kuhinjskih pomagala koje će vam u tome pomoći.
  2. Narezano povrće posolite, te dodajte majonezu.  
     

RIZI BIZI S UKISELJENIM POVRĆEM 

  1. Izrezati luk na kockice te ga izdinstati na nauljenoj tavi te dodati grašak.  
  2. Rižu isperemo te dodamo grašku i luku.  
  3. Kada se riža malo „tostira“, dodamo povrtni temeljac. Kada provrije, smanjimo temperaturu te kuhamo na laganoj vatri.  
  4. Pred kraj kuhanja, dodajemo maslac.  

Prijedlog za serviranje:  

Narezati paniranu puretinu na trakice te servirati uz rizi bizi na koji smo stavili ukiseljeno povrće.  
Coleslaw salatu također možemo pomiješati s rižom ili jesti zasebno. Dobar tek! 

Recepti

Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Svi recepti
Mediterrane Lammkrone in aromatischer Kruste.jpg

Mediteranska janjeća kruna u aromatičnoj korici

Pogledajte kako vrhunski Chefovi pripremaju Demi Glace umak s Harissinim SALSUS janjećim temeljcem 

 
 
 

Banner_recepti_peceno_pile_900x514px.jpg

Pečeno pile s Pumpkin Spice

Uživajte u ovom jelu inspiriranom jeseni i Harissa Pumpkin Spice začinom, savršenim za pečeno bijelo meso, povrće, salatu, kavu, vruću čokoladu, jela i slastice na bazi bundeve!

 

 

Harissa na Instagramu