Papar šareni zrno
Papar šareni zrno
SASTOJCI: crni papar, bijeli papar, zeleni papar, rozi papar (schinus bobice)
ALERGENI: orašasti plodovi, celer i proizvodi od celera, gorušica i proizvodi od gorušice.
Ova mješavina crnog, bijelog, zelenog i ružičastog papra u zrnu stvara vizualno fascinatan, aromatičan i ukusan dodatak vašem omiljenom jelu.
DOBRA za jela od divljači, ribe, meso, školjke, juhe i skoro sve salate. Također se može upotrijebiti za dekoraciju tanjura.
Energija | 1,120 kJ/ 267 kcal |
Masti | 3,72 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 1,55 g |
Ugljikohidrati | 48 g |
- od kojih šećeri | 42,25 g |
Proteini | 9,79 g |
Sol | 10,73 g |
Vlakna | <1 g |
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Šparoge s hollandaise umakom
Šparoge s hollandaise umakom tradicionalno su njemačko jelo, ali toliko su ukusne da su danas omiljene i često pripremane u čitavom svijetu. Ovo je jelo izvorno zamišljeno kao predjelo, ali uz malo kuhanih mladih krumpira i veliku lisnatu salatu može lako postati i lagano glavno jelo.

Salade Niçoise ili salata iz Nice
Na tržnice su stigle prve ovogodišnje zelene mahune pa nam je to bio povod da pripremimo ovu laganu, ali hranjivu i osvježavajuću ljetnu salatu koja funkcionira kao potpuni, nutritivno bogat i uravnotežen obrok. U nastavku donosimo osnovni recept za ovaj klasik francuske kuhinje kojemu, prema želji, možete dodati i kapare, listiće parmezana ili krutone.