
Mediteranska janjeća kruna u aromatičnoj korici
s rimskim njokama, reliš od šljiva i Harissa Salsus Lamb Demi-Glace
P R I P R E M A janjećeg karea u aromatičnoj korici
Zapeći meso - karee posoliti i popapriti, te na vrućem ulju zapeći sa svih strana dok ne postigne zlatnu boju.
Nakon toga ostaviti meso da se odmori 10 min, a za to vrijeme pripremite smjesu za dobivanje posebne fine korice.
P R I P R E M A smjese za koricu
Pomiješati panko mrvice, peršin, ružmarin, timijan, parmezan, češnjak i maslinovo ulje, kare premazati Bornibus Dijon senfom, smjesu premazati preko karea, te staviti peći na 190 °C 12–15 min (za medium-rare). Pečene karee, svakako ostavite da se odmori prije rezanja.
P R I P R E M A Rimskih njoka
Zagrijati mlijeko i maslac do vrenja, pa dodati krupicu uz stalno miješanje, sve dok se ne zgusne.
Smjesu maknite s vatre, te u nju umiješajte žumanjak, parmezan, sol i malo muškatnog oraščića.
Razmažite smjesu na pladanj (debljine oko 1,5 cm), ohladite i izrežite u krugove, koje prepržite na maslacu dok ne postanu zlatno-smeđi.
P R I P R E M A Relish od šljiva
Na laganoj vatri pirjati ljutiku u maslinovom ulju, dodati nasjeckane šljive, med, ocat i đumbir, te kuhati dok ne omekšaju i povežu se u gusti umak.
P R I P R E M A Harissa Salsus Lamb Demi-Glace Fond
Na laganoj vatri pirjati ljutiku i češnjak dok ne omekšaju, dodati crno vino i reducirati na pola (iskuhati do pola početne količine )
Umiješati Harissa Lamb Demi-Glace, tostirani korijander, kumin i timijan. Kuhati dok ne postane gust i sjajan!
Umak procijediti i umiješati hladni maslac za svilenkastu teksturu.
Završno slaganje tanjura
Narezati janjeći kare na dvostruke kotlete, posložiti jednu rimsku njoku i žlicu relisha od šljiva uz meso.
Zaliti Harissa Lamb Demi-Glace umakom i ukrasiti svježim timijanom.
Dobar tek, želi Vam Harissa uz deliciju koju nam je pripremio Chef David Francesco Komadina
Mediteranska janjeća kruna u aromatičnoj korici, rimske njoke, reliš od šljiva i Harissa Salsus Lamb Demi-Glace (za 4 osobe)
S A S T O J C I
Janjeći kare u aromatičnoj korici
2 janjeća karea (frenched, oko 400-500 g svaki)
Sol i svježe mljeveni crni papar
2 žlice Bornibus Dijon senfa
50 g panko krušnih mrvica
25 g svježeg peršina, sitno sjeckanog
10 g ružmarina, sitno sjeckanog
10g timijana, sitno sjeckanog
25 g ribani parmezan
1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan
2 žlice maslinovog ulja
Rimske njoke
250 ml mlijeka
50 g krupice (griz, semolina)
25 g maslaca
1 žumanjak
40 g ribani parmezan
Sol i muškatni oraščić (po želji i ukusu)
Relish od šljiva
3 zrele šljive, sitno nasjeckane
1 žlica meda
1 žlica crvenog vinskog octa
1 žličica naribanog đumbira
1 mala ljutika, sitno nasjeckana
1 žlica maslinovog ulja
P R I P R E M A Harissa Salsus Lamb Demi-Glace
250 ml Harissa Salsus Lamb Demi-Glace
50 ml crnog vina (Syrah, Grenache ili Merlot)
1 mala ljutika, sitno nasjeckana
1 češanj češnjaka, lagano zgnječen
1 grančica timijana
1/2 žličice Harissa korijandra sjemenke, tostirati i usitniti
1/2 žličice Harissa kumina, lagano tostiranog
1 žlica hladnog maslaca (za završnu obradu)
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Morska Poema: Brudet & Ricotta Gnudi
Savršen spoj okusa mora i kremastih tekstura. Ovaj elegantan i bogat recept donosi autentične morske arome i vrhunsku gastronomsku raskoš na vaš stol. Isprobajte ovaj sofisticirani spoj tradicionalnih i modernih okusa!

Mediteranska janjeća kruna u aromatičnoj korici
Pogledajte kako vrhunski Chefovi pripremaju Demi Glace umak s Harissinim SALSUS janjećim temeljcem