Ras el hanout
Marokanska mješavina začina
Ras el hanout
Marokanska mješavina začina
SASTOJCI: crni papar, korijander, đumbir, kumin, komorač, muškatni oraščić, galangal, zvjezdasti anis, klinčić, kardamom, lovorov list, lavanda, crni kim, bobice oskoruše, rajsko zrno, cimet
ALERGENI: orašasti plodovi, celer i proizvodi od celera, gorušica i proizvodi od gorušice.
Ras el Hanout je marokanska mješavina od 20-ak ili više začina, a u doslovnom prijevodu znači "glava dućana". Mnoge verzije ove mješavine sadrže afrodizijake.
Jedna klasična mješavina može sadržavati piment, crni i zeleni kardamom, cimet cassiu, chufa orahe, cimet verum (ceylonski cimet), klinčić, cubeb, galangal, malagueta papar, lavandu, macis, nigellu, muškatni oraščić, crni papar, longum papar, ružine pupoljke, kurkumu te ponekad afrodizijake kao što su španjolska muha. Mješavine namjenjene izvozu manje su egzotične.
U Tunisu, ras el hanout jednostavna je mješavina ružinih pupoljaka, crnog papra, cubeba, klinčića i verum cimeta.
Ras el hanout obično se prodaje kao mješavina cijelih začina pa se u jela dodaje pomoću mlinca za začine ili se melje u mužaru, no moguće ga je kupiti i u prahu.
DOBRA za divljač, janjetinu, couscous, rižu.
Energija | 0 kJ/ 190 kcal |
Masti | 6.7 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 1.1 g |
Ugljikohidrati | 39.8 g |
- od kojih šećeri | 1.7 g |
Proteini | 6.7 g |
Sol | 0.147 g |
Vlakna | 16.2 g |
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.
Pečeno pile s Pumpkin Spice
Uživajte u ovom jelu inspiriranom jeseni i Harissa Pumpkin Spice začinom, savršenim za pečeno bijelo meso, povrće, salatu, kavu, vruću čokoladu, jela i slastice na bazi bundeve!
HARISSA Ramen juhe i temeljci
Ramen juha, tradicionalno japansko jelo koje je steklo svjetsku popularnost, simbol je bogatstva okusa i tekstura. HOME Chef program Harissa temeljaca i Ramen juhe oduševit će mnoge nepce!