Papar kampot zeleni
fermentirani usoljeni
Papar kampot zeleni
fermentirani usoljeni
Zeleni usoljeni kampotski papar jedan je od najcjenjenijih papara na svijetu. Ima karakterističan okus i miris koji se razlikuju od drugih vrsta papra. Ovaj papar se uzgaja u provinciji Kampot u Kambodži, gdje se koriste tradicionalne metode uzgoja i obrade kako bi se osigurala visoka kvaliteta.
Jedna od glavnih kulinarskih značajki ovog papra je njegov umjereno jak okus koji je nešto blaži od crnog papra, ali jači od bijelog papra. Ima osvježavajući i blago voćni okus s notama limuna i mente, što ga čini idealnim za dodavanje u svježe salate, ribu i plodove mora.
Zeleni usoljeni kampotski papar ima i vrlo specifičan miris koji se ne može usporediti s drugim vrstama papra. Miris mu je svjež i aromatičan, a istovremeno i blag i slatkast. Ovaj papar se može koristiti u raznim jelima, uključujući mesna jela, juhe i umake.
Ukratko, zeleni usoljeni kampotski papar je vrlo vrijedna začinska biljka koja ima specifičan okus i miris te brojne zdravstvene prednosti. Može se koristiti u različitim jelima kako bi se poboljšao okus i aromu.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Raviolo di Latte s hrskavom svinjskom kožicom, pečenim cherry rajčicama, pjenom od Parmigiana Reggiana i paprenim umakom
Raviolo di Latte u ovom receptu podiže klasičnu tjesteninu na novu razinu uz pažljivo izrađeno punjenje od mozzarelle i Parmigiana Reggiana, posluženo s hrskavom svinjskom kožicom, pečenim cherry rajčicama, laganom pjenom od sira i paprenim umakom. Savršena kombinacija tekstura i okusa za posebne prilike – elegantno jelo koje spaja udobnost i sofisticiranost na tanjuru.

Biljni čaj Orange Grapefruit - Ledeni čaj i koktel gin&tonic
Ovaj kiselo-gorki napitak pravo je pjenušavo osvježenje za dugo toplo ljeto!