Home Chef Umak Od Papra 250ml
Home Chef Umak Od Papra 250ml
SASTOJCI: voda, vrhnje (mlijeko), reducirani goveđi temeljac [voda, mesnate goveđe kosti, luk, mrkva, poriluk, pire od rajčice, češnjak, timijan, borovica, papar, ružmarin, klinčić, lovorov list, sol], gorušica, modificirani škrob tapioke e1442, maslac (mlijeko), pire od rajčice, papar (rozi, zeleni, crni, bijeli), smeđi šećer, morska sol, piment
ALERGENI: mlijeko i mliječni proizvodi (uključujući i laktozu), gorušica i proizvodi od gorušice.
Bogat i kremast umak od papra odlično će pristajati uz sve vrste mesa i dati im pikantnost i sočnost. Vrhunski goveđi temeljac kao baza ovog umaka, pripremljen je od mesnih goveđih kosti, svježeg povrća i desetaka različitih začina. Ono što daje specifičnost ovom umaku su četiri vrste papra: rozi, zeleni, crni i bijeli papar dok punoću okusa osiguravaju maslac i vrhnje.
Energija | 672 kJ/ 161 kcal |
Masti | 13 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 8.1 g |
Ugljikohidrati | 7.2 g |
- od kojih šećeri | 2.6 g |
Proteini | 4.0 g |
Sol | 0.9 g |
Vlakna | 0 g |
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Šparoge s hollandaise umakom
Šparoge s hollandaise umakom tradicionalno su njemačko jelo, ali toliko su ukusne da su danas omiljene i često pripremane u čitavom svijetu. Ovo je jelo izvorno zamišljeno kao predjelo, ali uz malo kuhanih mladih krumpira i veliku lisnatu salatu može lako postati i lagano glavno jelo.

Salade Niçoise ili salata iz Nice
Na tržnice su stigle prve ovogodišnje zelene mahune pa nam je to bio povod da pripremimo ovu laganu, ali hranjivu i osvježavajuću ljetnu salatu koja funkcionira kao potpuni, nutritivno bogat i uravnotežen obrok. U nastavku donosimo osnovni recept za ovaj klasik francuske kuhinje kojemu, prema želji, možete dodati i kapare, listiće parmezana ili krutone.