SALSUS umak Hollandaise 1l
Umak bez umjetnih aditiva
SALSUS umak Hollandaise 1l
Umak bez umjetnih aditiva
ALERGENI: soja i proizvodi od soje, mlijeko i mliječni proizvodi (uključujući i laktozu).
SASTOJCI: reducirani povrtni temeljac [voda, luk, bijeli vinski ocat, peršin, estragon, timijan, bijeli papar, lovorov list], maslac (mlijeko), repičino ulje, žumanjak u prahu, modificirani škrob tapioke 3 1442, zgušnjivač e415, pire limuna, bijelo vino, sol, bojilo e160a
Jedan od osnovnih umaka u kulinarstvu je Hollandaise umak. Bogati okus ovog umaka svijetlo žute boje postignut je redukcijom povrtnog temeljca i bijelog vina, pažljivom pripremom žumanjaka, maslaca i limuna.
Hollandaise je vjerojatno najpoznatiji kao preljev za jaja Benedict, ali je i ukusan uz povrće kuhano na pari ili sa svim vrstama ribe i morskih plodova.
Energija | 1497 kJ/ 358 kcal |
Masti | 37,1 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 12,9 g |
Ugljikohidrati | 6 g |
- od kojih šećeri | 1,3 g |
Proteini | 1,3 g |
Sol | 0,9 g |
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Šparoge s hollandaise umakom
Šparoge s hollandaise umakom tradicionalno su njemačko jelo, ali toliko su ukusne da su danas omiljene i često pripremane u čitavom svijetu. Ovo je jelo izvorno zamišljeno kao predjelo, ali uz malo kuhanih mladih krumpira i veliku lisnatu salatu može lako postati i lagano glavno jelo.

Salade Niçoise ili salata iz Nice
Na tržnice su stigle prve ovogodišnje zelene mahune pa nam je to bio povod da pripremimo ovu laganu, ali hranjivu i osvježavajuću ljetnu salatu koja funkcionira kao potpuni, nutritivno bogat i uravnotežen obrok. U nastavku donosimo osnovni recept za ovaj klasik francuske kuhinje kojemu, prema želji, možete dodati i kapare, listiće parmezana ili krutone.