Provansalsko bilje
Začinska mješavina za mediteranske okuse
Provansalsko bilje
Začinska mješavina za mediteranske okuse
SASTOJCI: majčina dušica, bosiljak, ružmarin, čubar, krasuljica, lovor, peršin, origano, mažuran, vlasac, estragon, luk, češnjak, lavanda, kadulja, lovorov list
ALERGENI: orašasti plodovi, celer i proizvodi od celera, gorušica i proizvodi od gorušice.
Ova začinska mješavina provansalskog bilja savršen je dodatak salatama, povrću i svim jelima kojima želite dodati okuse Mediterana.
DOBAR za salate, povrće, jela od mesa.
Energija | 1233,2 kJ/ 294,7 kcal |
Masti | 6,2 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 1,6 g |
Ugljikohidrati | 42 g |
- od kojih šećeri | 37,8 g |
Proteini | 14 g |
Sol | <1 g |
Vlakna | 20,8 g |
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Šparoge s hollandaise umakom
Šparoge s hollandaise umakom tradicionalno su njemačko jelo, ali toliko su ukusne da su danas omiljene i često pripremane u čitavom svijetu. Ovo je jelo izvorno zamišljeno kao predjelo, ali uz malo kuhanih mladih krumpira i veliku lisnatu salatu može lako postati i lagano glavno jelo.

Salade Niçoise ili salata iz Nice
Na tržnice su stigle prve ovogodišnje zelene mahune pa nam je to bio povod da pripremimo ovu laganu, ali hranjivu i osvježavajuću ljetnu salatu koja funkcionira kao potpuni, nutritivno bogat i uravnotežen obrok. U nastavku donosimo osnovni recept za ovaj klasik francuske kuhinje kojemu, prema želji, možete dodati i kapare, listiće parmezana ili krutone.