Home Chef Hollandaise Umak 250ml ("Holandez")
Home Chef Hollandaise Umak 250ml ("Holandez")
SASTOJCI: reducirani povrtni temeljac [voda, luk, bijeli vinski ocat, peršin, estragon, timijan, bijeli papar, lovorov list], maslac (mlijeko), repičino ulje, žumanjak u prahu, modificirani škrob tapioke 3 1442, zgušnjivač e415, pire limuna, bijelo vino, sol, bojilo e160a
Jedan od osnovnih umaka u kulinarstvu je Hollandaise umak. Bogati okus ovog umaka svijetlo žute boje postignut je redukcijom povrtnog temeljca i bijelog vina, pažljivom pripremom žumanjaka, maslaca i limuna.
Hollandaise je vjerojatno najpoznatiji kao preljev za jaja Benedict, ali je i ukusan uz povrće kuhano na pari ili sa svim vrstama ribe i morskih plodova.
Recept za Šparoge s hollandaise umakom pronađite ovdje:
Više o "holandez" umaku saznajte ovdje:
Energija | 1598 kJ/ 382 kcal |
Masti | 40.6 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 14.4 g |
Ugljikohidrati | 4.2 g |
- od kojih šećeri | 1.4 g |
Proteini | 1.5 g |
Sol | 1.5 g |
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.
Brzi i jednostavni domaći kiseli krastavci
Ovaj recept dat će krastavcima savršenu ravnotežu slanog i ljutog s daškom slatkih nota!
Panzanella
Panzanella je poznata i omiljena salata iz talijanske regije Toscane. Odlična je ako trebate potrošiti stari kruh i/ili zrelije rajčice. Može biti samostalan obrok, a odlično će popratiti i meso ili ribu na žaru. Idealna ljetna salata, rekli bismo.