Poštovani, zbog povećanog broja narudžbi za vrijeme HARISSINOG rođendana, dostava može trajati malo više od uobičajenog (5 do 7 radnih dana), na čemu se unaprijed ispričavamo.
Beef hero-2.jpg
29.11.2023

Boeuf Bourgignon

Govedina na burgundski

Vrijeme kuhanja: 3h
Težina pripreme:
Količina: xza 6 osoba
Sastojci:
Priprema:
  1. Meso narežite na veće komade i dobro osušite kuhinjskim ručnicima. Pancetu narežite na komadiće.
  2. U gusanoj posudi, na mješavini maslaca i maslinovog ulja, pržite komade mesa, ne više od 10 komada odjednom, da se zapeku i dobiju zlatnu boju sa svih strana. Važno je da ne ih ne stavite previše istovremeno i da se oni doista prže, kako ne bi počeli puštati sokove i kuhati se. 
  3. Kada ste ispržili svo meso, izvadite ga i ostavite sa strane.
  4. U lončiću, u malo vode, kratko prokuhajte nasjeckanu pancetu. Procijedite i bacite vodu. 
  5. U istoj posudi u kojoj ste pržili meso, sada propržite pancetu. Izvadite i ostavite sa strane. 
  6. Mrkvu i 1 luk narežite i prepržite sa svih strana na masnoći od pancete. 
  7. Vratite meso i pancetu u posudu, pospite lagano brašnom, posolite i popaprite i sve dobro promiješajte. Poklopite i ubacite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva na desetak minuta. Izvadite iz pećnice, dobro promiješajte i ponovno vratite u pećnicu da se još malo zapeče. 
  8. Zalijte vinom i goveđim temeljcem dodajte lovor i timijan, poklopite i pecite otprilike 2 sata na 170 stupnjeva. 
  9. Nakon sat i pol, očistite i na četvrtine narežite šampinjone i sotirajte ih na maslacu. Isto napravite i s lučicama (ili lukom kojeg ste narezali na četvrtine). 
  10. Jelo izvadite iz pećnice, izvadite lovor i timijan, a dodajte gljive i luk i još kratko prokuhajte dok se umak ne zgusne.
  11. Servirajte uz kuhani krumpir, široke rezance ili palentu. 

Zahladilo je i tako nam pašu comfort food jela. Stoga danas donosimo recept za jedan klasik francuske kuhinje kojega je dodatno proslavila slavna TV kuharica Julia Child za koju se kaže da je čitavu Ameriku naučila kuhati. Veliki sočni komadi govedine, gusti mesni umak na bazi vina, veliki komadi povrća i aromatične gljive ugrijat će vas i pružiti upravo ono što trebate u hladnim zimskim danima.

Ovim jelom nahranit ćete puno ljudi pa je odličan izbor za obiteljska ili prijateljska okupljanja oko stola kakva nam upravo predstoje. U Francuskoj će ga gotovo uvijek servirati s kuhanim krumpirom, a vi se poigrajte pa birajte široke rezance, pire krumpir, palentu ili rižu. Možete ga jesti i samo uz fini hrskavi baguette i kakvu lisnatu salatu. Uslast!

Recepti

Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Svi recepti
Recept za Piletinu s Pumpkin Spice.jpg

Pečeno pile s Pumpkin Spice

Uživajte u ovom jelu inspiriranom jeseni i Harissa Pumpkin Spice začinom, savršenim za pečeno bijelo meso, povrće, salatu, kavu, vruću čokoladu, jela i slastice na bazi bundeve!

 

 

Harissa_ramen_juhe_temeljci_3.jpg

HARISSA Ramen juhe i temeljci

​Ramen juha, tradicionalno japansko jelo koje je steklo svjetsku popularnost, simbol je bogatstva okusa i tekstura. HOME Chef program Harissa temeljaca i Ramen juhe oduševit će mnoge nepce!

Harissa na Instagramu