Sol kamena halit granule 2-5mm
NEJODIRANA kamena sol
Sol kamena halit granule 2-5mm
NEJODIRANA kamena sol
SASTOJCI: >99,5% NaCl, 0,01% Ca, <0,03% Mg, 0,01% So4, 0,1 mg Joda, 2,38 ppm Cinka, 3500mg Kalija, vlaga: 0,04%
Dijamant među solima
NEJODIRANA SOL
Dostatan unos joda neophodan je za normalno funkcioniranje organizma.
____________
Kamena sol (halit) vadi se u Pakistanu. Ova se sol naziva dijamantom među solima zbog svoje kristalne čistoće i prozirnosti.
Udio natrijeva klorida u ovoj soli penje se do 99,9%.
Ovu kamenu sol možete svakodnevno upotrebljavati u kuhinji kao i u mlincima, samu ili u kombinaciji sa začinskim biljem po vašem ukusu.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Šparoge s hollandaise umakom
Šparoge s hollandaise umakom tradicionalno su njemačko jelo, ali toliko su ukusne da su danas omiljene i često pripremane u čitavom svijetu. Ovo je jelo izvorno zamišljeno kao predjelo, ali uz malo kuhanih mladih krumpira i veliku lisnatu salatu može lako postati i lagano glavno jelo.

Salade Niçoise ili salata iz Nice
Na tržnice su stigle prve ovogodišnje zelene mahune pa nam je to bio povod da pripremimo ovu laganu, ali hranjivu i osvježavajuću ljetnu salatu koja funkcionira kao potpuni, nutritivno bogat i uravnotežen obrok. U nastavku donosimo osnovni recept za ovaj klasik francuske kuhinje kojemu, prema želji, možete dodati i kapare, listiće parmezana ili krutone.