Tabil
Tabil
SASTOJCI: papar, korijander, đumbir, kajenski papar, komorač, muškatni oraščić, klinčići, anis, cimet cassia, kamena sol
ALERGENI: orašasti plodovi, celer i proizvodi od celera, gorušica i proizvodi od gorušice.
Tabil je tunižanska riječ koja znači začin odnosno mljeveni korijander, a odnosi se na najpopularniju tunižansku začinsku mješavinu.
Tabil se koristi da bi se začinilo meso, pogotovo govedina, teletina, piletina, nadjevi ili povrće. Tunižani je koriste kao mi vegetu.
Mješavina se sastoji od češnjaka, kima, čilija i sjemenki korijandera smljevenih u mužaru u jednakim omjerima. Mješavina može biti ljuta ili blaga ovisno o količini ljutih papričica.
Tabil se u dobro zatvorenoj posudi može držati godinama.
DOBAR za većinu slanih jela, meso.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.
Baršunasta buča s notom mandarine
Juha od buče za 6 osoba. Pripremljena za 15 minuta, kuha se još 30 min. Razveselite se baršunastom bučom s notom mandarine by chef David Francesco Komadina.
Pumpkin Spice Latte - najfinija kava s okusom bundeve
Provedite prve dane jeseni uz najfiniji domaći pumpkin spice latte napitak koji pršti mirisima i aromama jeseni.