Limun korica prah BIO

Šifra artikla: 5001200
3,25 €
Proizvod trenutno nije dostupan
PDV je uključen u cijenu / Dostava će biti obračunata kasnije

Limun korica prah BIO

Šifra artikla: 5001200

Citrus limon

Limun se u kulinarstvu koristi već stoljećima zbog svoje posebne kisele arome, najviše zbog soka, a potječe iz Južne Azije.

Japanci koriste koricu malih citrusa koje nazivaju yuzu, kinezi preferiraju suhe korice naranče ili mandarine, na Bliskom Istoku više se koriste suhe limete. Na zapadu kuhari upotrebljavaju citrusne sokove, dok koricu ribaju ili kandiraju.

U nekim zemljama popularni su ukiseljeni limuni; posoljeni i ukiseljeni limuni u vlastitom soku koriste se da bi obogatili okus marokanskih tagina, a slani sok nadopunjava dresinge za salate. 

OKUS

Limun i njegova korica su svježeg, citrusnog i kiselog okusa.

UPOTREBLJAVAJU SE svježe i sušene korice, sok.

KUPOVINA I ČUVANJE

Svježe limune najbolje je kupovati na tržnicama ili u dućanima. Svježi limun treba iskoristiti unutar tjedan dana.

U dobro zatvorenoj posudi, kandirane ili sušene korice citrusa mogu se čuvati godinama.

UPOTREBA U KULINARSTVU

Karipske i južnoameričke marinade (mojos) rade se od soka limeta, limuna i grejpa ili soka gorke naranče u koje se dodaju češnjak, začini, voće i svježe začinsko bilje. Upotrebljavaju se kao marinade, dipovi, salatni dresinzi ili kao osvježavajući umaci uz povrće, ribu te grilano i pečeno meso.

Citrusi u prahu se mogu upotrebljavati kao nadopuna začinskim mješavinama, pomiješana s paprom posebno dobro paše uz ribe i plodove mora. Da bi prenijela aromu umiješajte je u šećer. Često se koristi kao aroma u raznim slatkim glazurama, kolačima, keksima i tortama ili je jednostavno stavite u jogurt. Pčelari je ponekad stavljaju u med kao aromu.

Korica limuna popularan je dodatak pićima i koktelima, a tokom ljeta limunada je nezaobilazno piće.

U Indiji je jedno od omiljenih dodataka uz rižu, može se utrljavati na meso kao rub i koristiti u raznim marinadama i dresinzima. Odličan je uz čaj i sol.

DOBAR UZ piletinu, kolače, pića, rižu, ostale citruse, voće, morski plodovi i riba, povrće. 

Nutritivna tablica Prosječna hranjiva vrijednost u 100g proizvoda
Energija 197 kJ/ 47 kcal
Masti 0.3 g
- od kojih zasićene masne kiseline 0.039 g
Ugljikohidrati 16 g
- od kojih šećeri 4.17 g
Proteini 1.5 g
Sol 0.06 g
Vlakna 10.6 g
BIO BIO
Mapa okusa
Preporučamo
Tartinade de tomates sechees.png.jpg
Namaz od sušene rajčice - Bornibus 240g
8,11 €
5000467 - šećer Panela Bio
Šećer panela BIO
2,22 €
Salsus_temeljac_Hollandaise_1L.jpg
SALSUS umak Hollandaise 1l
30,69 €
pribor za čaj Artboard 21-100.jpg
!NOVO! Šalica Slon 450ml
17,23 €
5000558 - Sol Crvena Hawaii Krupna
Sol Hawaii crvena krupna
6,59 €
Everything but the Bagel.webp
Everything Bagel
2,86 €
Staklenka - Harissa No1.jpg
!NOVO - STAKLENKA HARISSA NO.1 55g
4,24 €
5000511 - Ribež Za đumbir Porculan
Ribež za đumbir porculan
19,05 €

Recepti

Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Svi recepti
Sparoge 10-2.jpg

Šparoge s hollandaise umakom

Šparoge s hollandaise umakom tradicionalno su njemačko jelo, ali toliko su ukusne da su danas omiljene i često pripremane u čitavom svijetu. Ovo je jelo izvorno zamišljeno kao predjelo, ali uz malo kuhanih mladih krumpira i veliku lisnatu salatu može lako postati i lagano glavno jelo. 

Nicoise-23.jpg

Salade Niçoise ili salata iz Nice

Na tržnice su stigle prve ovogodišnje zelene mahune pa nam je to bio povod da pripremimo ovu laganu, ali hranjivu i osvježavajuću ljetnu salatu koja funkcionira kao potpuni, nutritivno bogat i uravnotežen obrok. U nastavku donosimo osnovni recept za ovaj klasik francuske kuhinje kojemu, prema želji, možete dodati i kapare, listiće parmezana ili krutone. 

Pretplati se!

Saznajte na vrijeme sve o novitetima u ponudi, posebnim akcijama i promocijama i ostvarite brojne pogodnosti. Prijavite se na Harissin Newsletter.

Unesite email
Harissa na Instagramu