Paella
Paella
SASTOJCI: sol, paprika, kim, bijeli papar, češnjak, kajenska paprika
ALERGENI: orašasti plodovi, celer i proizvodi od celera, gorušica i proizvodi od gorušice.
Paella je popularno španjolsko jelo koje se sastoji od rižota s plodovima mora, povrćem ili mesom, ovisno o pokrajini. Jedno je od najpoznatijih i omiljenih jela španjolske kuhinje.
UPOTREBLJAVA SE za pripremu paellae.
Energija | 1974 kJ/ 0 kcal |
Masti | 13 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 2.67 g |
Ugljikohidrati | 64.33 g |
- od kojih šećeri | 28 g |
Proteini | 18.33 g |
Sol | 11.74 g |
Vlakna | 0 g |
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Šparoge s hollandaise umakom
Šparoge s hollandaise umakom tradicionalno su njemačko jelo, ali toliko su ukusne da su danas omiljene i često pripremane u čitavom svijetu. Ovo je jelo izvorno zamišljeno kao predjelo, ali uz malo kuhanih mladih krumpira i veliku lisnatu salatu može lako postati i lagano glavno jelo.

Salade Niçoise ili salata iz Nice
Na tržnice su stigle prve ovogodišnje zelene mahune pa nam je to bio povod da pripremimo ovu laganu, ali hranjivu i osvježavajuću ljetnu salatu koja funkcionira kao potpuni, nutritivno bogat i uravnotežen obrok. U nastavku donosimo osnovni recept za ovaj klasik francuske kuhinje kojemu, prema želji, možete dodati i kapare, listiće parmezana ili krutone.