Fajita
Fajita
SASTOJCI: čili ancho, čili chipotle, luk, kumin, dimljena paprika, češnjak, papar, pastrnjak, origano, kamena sol, dimljena sol, sirovi šećer
ALERGENI: orašasti plodovi, celer i proizvodi od celera, gorušica i proizvodi od gorušice.
Fajita je popularno jelo Tex-Mex kuhinje, a sastoji se od grilanog mesa posluženog uz taco ili tortillu.
Iako se u počecima radilo s govedinom, danas se poslužuje i s piletinom ili povrćem, a može sadržavati i vrhnje, salatu, guacamole, sir, rajčicu i grah. Koristite ovu mješavinu kako biste mesu ili dipovima dodali dozu ljutine.
DOBAR za ljuta jela, piletinu, marinade, dipove, umake.
Energija | 1046 kJ/ 250 kcal |
Masti | 0 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 0 g |
Ugljikohidrati | 50 g |
- od kojih šećeri | 16.7 g |
Proteini | 0 g |
Sol | 0.71 g |
Vlakna | 16.7 g |
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.
Brzi i jednostavni domaći kiseli krastavci
Ovaj recept dat će krastavcima savršenu ravnotežu slanog i ljutog s daškom slatkih nota!
Panzanella
Panzanella je poznata i omiljena salata iz talijanske regije Toscane. Odlična je ako trebate potrošiti stari kruh i/ili zrelije rajčice. Može biti samostalan obrok, a odlično će popratiti i meso ili ribu na žaru. Idealna ljetna salata, rekli bismo.