Aglio & Peperoncino
Aglio & Peperoncino
SASTOJCI: češnjak, čili papričice, paprika, luk, bosiljak, origano, peršin
ALERGENI: gorušica i proizvodi od gorušice, celer i proizvodi od celera, orašasti plodovi.
Mješavina začina za klasično talijansko jelo spaghetti aglio, olio e peperoncino (spaghetti s češnjakom, uljem i papričicama). Jelo tradicionalno potječe iz Napulja, a osim temeljnih sastojaka često se u njega dodaju i peršin i sir.
Također se može dodati mesu pečenom u pećnici, raznim marinadama, salatama te u umake i dipove.
DOBAR ZA meso, tjestenine, umake, salate, dipove.
Energija | 42 kJ/ 10 kcal |
Masti | 0 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 0 g |
Ugljikohidrati | 2 g |
- od kojih šećeri | 0 g |
Proteini | 0 g |
Sol | 7.14 g |
Vlakna | 0 g |
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Šparoge s hollandaise umakom
Šparoge s hollandaise umakom tradicionalno su njemačko jelo, ali toliko su ukusne da su danas omiljene i često pripremane u čitavom svijetu. Ovo je jelo izvorno zamišljeno kao predjelo, ali uz malo kuhanih mladih krumpira i veliku lisnatu salatu može lako postati i lagano glavno jelo.

Salade Niçoise ili salata iz Nice
Na tržnice su stigle prve ovogodišnje zelene mahune pa nam je to bio povod da pripremimo ovu laganu, ali hranjivu i osvježavajuću ljetnu salatu koja funkcionira kao potpuni, nutritivno bogat i uravnotežen obrok. U nastavku donosimo osnovni recept za ovaj klasik francuske kuhinje kojemu, prema želji, možete dodati i kapare, listiće parmezana ili krutone.