Churrasco BBQ
Začinska mješavina za latinoameričku kuhinju
Churrasco BBQ
Začinska mješavina za latinoameričku kuhinju
SASTOJCI: čili ancho, dimljena paprika, čili, peršin, korijander, luk, kumin, gorušica, češnjak, papar, piment, kim, majčina dušica, mažuran, ljupčac, origano, bosiljak, estragon, kamena sol, dimljena morska sol, sirovi šećer
ALERGENI: orašasti plodovi, celer i proizvodi od celera, gorušica i proizvodi od gorušice.
Churrasco na španjolskog i portugalskom znači grilano meso te je ključni pojam u latinsko američkoj kuhinji. Ova vrsta jela često se poslužuje uz umake poput chimichurrija i piri piri, ili uz kruh sa češnjakom.
DOBRA ZA pripremu mesa i ribe na grillu, dimu ili u pećnici
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Šparoge s hollandaise umakom
Šparoge s hollandaise umakom tradicionalno su njemačko jelo, ali toliko su ukusne da su danas omiljene i često pripremane u čitavom svijetu. Ovo je jelo izvorno zamišljeno kao predjelo, ali uz malo kuhanih mladih krumpira i veliku lisnatu salatu može lako postati i lagano glavno jelo.

Salade Niçoise ili salata iz Nice
Na tržnice su stigle prve ovogodišnje zelene mahune pa nam je to bio povod da pripremimo ovu laganu, ali hranjivu i osvježavajuću ljetnu salatu koja funkcionira kao potpuni, nutritivno bogat i uravnotežen obrok. U nastavku donosimo osnovni recept za ovaj klasik francuske kuhinje kojemu, prema želji, možete dodati i kapare, listiće parmezana ili krutone.