Čili ancho mrvljeni 1-3mm
3000 - 5000 SHU
Čili ancho mrvljeni 1-3mm
3000 - 5000 SHU
Ancho papričica sušena je verzija poblano ili "narodne" papričice.
JAČINA: 3000 - 5000 SHU
OKUS
Vanjska koža i meso ancho papričica imaju blagi, voćno-zemljasti okus po dimljenoj paprici sa slatkom do umjerenom ljutinom koja nevjerojatno obogačuje okus mnogih jela. Vene i koštice su ljute.
KUPOVINA I ČUVANJE
Ako kupujete cijele papričice imate mogućnost razdvojiti ova dva izrazita okusa. Možete ih samljeti sa ili bez koštica ovisno o željenoj ljutini ili ih možete "vratiti u život" tako da ih prelijete kipućom vodom i pustite da stoje 20ak minuta.
UPOTREBA U KULINARSTVU
Ancho papričice izvrstan su dodatak jelima.
Ancho papričice su plosnate, smežurane te imaju oblik srca. Najslađa je sušena čili papričica i najčešće se upotrebljava kao baza za autentična meksička jela, enchilade, tamales, chile con carne i komercijalni čili prah.
Pomiješane s kiselim vrhnjem odličan su dodatak krumpiru kao i umak uz enchilade s piletinom.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Raviolo di Latte s hrskavom svinjskom kožicom, pečenim cherry rajčicama, pjenom od Parmigiana Reggiana i paprenim umakom
Raviolo di Latte u ovom receptu podiže klasičnu tjesteninu na novu razinu uz pažljivo izrađeno punjenje od mozzarelle i Parmigiana Reggiana, posluženo s hrskavom svinjskom kožicom, pečenim cherry rajčicama, laganom pjenom od sira i paprenim umakom. Savršena kombinacija tekstura i okusa za posebne prilike – elegantno jelo koje spaja udobnost i sofisticiranost na tanjuru.

Biljni čaj Orange Grapefruit - Ledeni čaj i koktel gin&tonic
Ovaj kiselo-gorki napitak pravo je pjenušavo osvježenje za dugo toplo ljeto!