Sol piramidasta
Sol piramidasta
SASTOJCI: sol (NaCl)
Sol piramidastog oblika je tzv. pahuljasta sol.
Ovako kristalizirane soli mogu nastati prirodnim putem no vrlo je vjerojatno da ćete kupiti sol koja je nastala iskuhavanjem ili evaporiranjem u velikim staklenicima. Različite metode u kombinaciji s različitim atmosferskim uvjetima mogu dati različito oblikovane kristale.
Razni oblici dobivaju se zbog bržeg kristaliziranja pojedinih djelova pahulje odnosno dijelova kristala, pa se tako mogu dobiti kristali koji su pahuljasti, piramidasti, oblika čipsa i kutija.
Ovako kristalizirane soli uglavnom sadrže manje minerala u tragovima nego druge soli, što znači da su slanije, hrskave su, imaju malu masu i brzo se otapaju.
Soli kristalizirane na ovakav način koriste se kao dekoracija neposredno prije serviranja jela.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.
Brzi i jednostavni domaći kiseli krastavci
Ovaj recept dat će krastavcima savršenu ravnotežu slanog i ljutog s daškom slatkih nota!
Panzanella
Panzanella je poznata i omiljena salata iz talijanske regije Toscane. Odlična je ako trebate potrošiti stari kruh i/ili zrelije rajčice. Može biti samostalan obrok, a odlično će popratiti i meso ili ribu na žaru. Idealna ljetna salata, rekli bismo.