Mango sušeni ploške
Mango sušeni ploške
SASTOJCI: 98,8% mango, limunska kiselina
Dobiven je procesom sušenja zrelih i sočnih plodova manga iz certificiranog organskog uzgoja te ga karakterizira iznimna kvaliteta i bogatstvo hranjivih tvari.
Sušenjem je uklonjena je samo voda iz manga zbog čega su prisutni mnogobrojni nutrijenti koncentriraniji u konačnom proizvodu.
Energija | 1400 kJ/ 331 kcal |
Masti | 1.4 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 0.4 g |
Ugljikohidrati | 73.5 g |
- od kojih šećeri | 51.6 g |
Proteini | 2.3 g |
Sol | 0.1 g |
Vlakna | 7.4 g |
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Šparoge s hollandaise umakom
Šparoge s hollandaise umakom tradicionalno su njemačko jelo, ali toliko su ukusne da su danas omiljene i često pripremane u čitavom svijetu. Ovo je jelo izvorno zamišljeno kao predjelo, ali uz malo kuhanih mladih krumpira i veliku lisnatu salatu može lako postati i lagano glavno jelo.

Salade Niçoise ili salata iz Nice
Na tržnice su stigle prve ovogodišnje zelene mahune pa nam je to bio povod da pripremimo ovu laganu, ali hranjivu i osvježavajuću ljetnu salatu koja funkcionira kao potpuni, nutritivno bogat i uravnotežen obrok. U nastavku donosimo osnovni recept za ovaj klasik francuske kuhinje kojemu, prema želji, možete dodati i kapare, listiće parmezana ili krutone.