
HARISSA Ramen juhe i temeljci
HOME Chef program; harmonija okusa koja očarava!
Zakuhajte Harissa RAMEN temeljac (SHOYU, SPICY ili MISO), dodajte mu listiće češnjaka, Harissin Everything but the Bagel mješavinu začina, ubacite povrće po želji koje ste prethodno blanširali. Pustite da se okusi sjedine. U međuvremenu, skuhajte ramen rezance prema uputama na pakiranju. Na tavi popržite piletinu ili tofu dok ne postane zlatno smeđe boje.
Polu-tvrdo kuhano jaje (srednje veličine kuhajte do 9 minuta, da bi jaje lako ogulili ubacite ga u zakuhalu vodu). Poslužite RAMEN u zdjeli: prvo stavite rezance, prelijte temeljcem koji ste sjedinili s povrćem i Harissa začinima, a zatim dodajte piletinu ili tofu, jaje, mladi luk, šitake gljive, Harissa Čili vlasi stavite na vrh za dekoraciju jela.
Harissa okusi koji inspiriraju; naši začini donose novu dimenziju ramen juhama, spajajući ljutinu i aromatičnost s bogatim, slojevitim okusom tradicionalne japanske juhe. Ova kombinacija stvara jelo koje je savršeno za hladnije dane, kada tražimo utjehu u toplom, pikantnom i ukusnom obroku.
Eksperimentirajte s Harissa HOME Chef temeljcima i našim Harissa začinima i mješavinama začina, te stvorite svoj vlastiti ramen pun okusa i maštovitih kombinacija.
Uživajte u svakom zalogaju i otkrijte čaroliju začina koji transformiraju jednostavna jela u gurmanske poslastice.
200 g ramen rezanaca (po vlastitom odabiru)
1 litra Harissa Home Chef Ramen temeljca (u ponudi su SHOYU, SPICY i MISO od 0,5 l)
4 listića Harissa češnjaka u listićima prstohvat Harissa Everything but the Bagel začina
100 g piletine ili tofu-a 1 jaje (srednje / tvrdo kuhano)
1 svježi mladi luk blanširano tj. prokuhano povrće ( 6 prokulica ili pola manje brokule ) povrće po vlastitom izboru
4 Šitake gljive ili zamjenske gljive po vlastitom odabiru
par niti Harissa Čili vlasi za dekoraciju jela
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Šparoge s hollandaise umakom
Šparoge s hollandaise umakom tradicionalno su njemačko jelo, ali toliko su ukusne da su danas omiljene i često pripremane u čitavom svijetu. Ovo je jelo izvorno zamišljeno kao predjelo, ali uz malo kuhanih mladih krumpira i veliku lisnatu salatu može lako postati i lagano glavno jelo.

Salade Niçoise ili salata iz Nice
Na tržnice su stigle prve ovogodišnje zelene mahune pa nam je to bio povod da pripremimo ovu laganu, ali hranjivu i osvježavajuću ljetnu salatu koja funkcionira kao potpuni, nutritivno bogat i uravnotežen obrok. U nastavku donosimo osnovni recept za ovaj klasik francuske kuhinje kojemu, prema želji, možete dodati i kapare, listiće parmezana ili krutone.