Češnjak crni prah
Češnjak crni prah
Otkriven je vjerojatno prije oko 5000 godina u Aziji. Crni češnjak je zapravo fermentirani bijeli luk. Danas se proizvodi u posebnim komorama na visokoj temperaturi i vlazi. Činjenica da češnjak u takvim uvjetima posmeđi je prirodna pojava i rezultat je reorganizacije aminokiselina i šećera.
Dok fermentira, crni češnjak gubi svoju prirodnu boju, okus i aromu, a ipak dobiva dodatna svojstva koja promiču zdravlje.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Šparoge s hollandaise umakom
Šparoge s hollandaise umakom tradicionalno su njemačko jelo, ali toliko su ukusne da su danas omiljene i često pripremane u čitavom svijetu. Ovo je jelo izvorno zamišljeno kao predjelo, ali uz malo kuhanih mladih krumpira i veliku lisnatu salatu može lako postati i lagano glavno jelo.

Salade Niçoise ili salata iz Nice
Na tržnice su stigle prve ovogodišnje zelene mahune pa nam je to bio povod da pripremimo ovu laganu, ali hranjivu i osvježavajuću ljetnu salatu koja funkcionira kao potpuni, nutritivno bogat i uravnotežen obrok. U nastavku donosimo osnovni recept za ovaj klasik francuske kuhinje kojemu, prema želji, možete dodati i kapare, listiće parmezana ili krutone.