Wok
Wok
SASTOJCI: korijander, kurkuma, paprika, đumbir, luk, mrkva, poriluk, gorušica, sečuanski papar, sjemenke piskavice, kumin, čili, komorač, piment, zvjezdasti anis
ALERGENI: orašasti plodovi, celer i proizvodi od celera, gorušica i proizvodi od gorušice.
Ova začinska mješavina savršen je dodatak svim jelima pripremljenim u woku, kao i većini azijskih jela kojima je potrebna ljutina.
UPOTREBLJAVA SE za pripremu jela u WOK-u.
Energija | 1369,6 kJ/ 327,3 kcal |
Masti | 10,2 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 2,3 g |
Ugljikohidrati | 41,2 g |
- od kojih šećeri | 31,7 g |
Proteini | 14,4 g |
Sol | <1 g |
Vlakna | 18,5 g |
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Šparoge s hollandaise umakom
Šparoge s hollandaise umakom tradicionalno su njemačko jelo, ali toliko su ukusne da su danas omiljene i često pripremane u čitavom svijetu. Ovo je jelo izvorno zamišljeno kao predjelo, ali uz malo kuhanih mladih krumpira i veliku lisnatu salatu može lako postati i lagano glavno jelo.

Salade Niçoise ili salata iz Nice
Na tržnice su stigle prve ovogodišnje zelene mahune pa nam je to bio povod da pripremimo ovu laganu, ali hranjivu i osvježavajuću ljetnu salatu koja funkcionira kao potpuni, nutritivno bogat i uravnotežen obrok. U nastavku donosimo osnovni recept za ovaj klasik francuske kuhinje kojemu, prema želji, možete dodati i kapare, listiće parmezana ili krutone.