Pesto Rosso
talijanska začinska mješavina
Pesto Rosso
talijanska začinska mješavina
SASTOJCI: rajčica, bosiljak, luk, pinjoli, češnjak, kamena sol, bademi, origano, paprika, papar, ružmarin
ALERGENI: orašasti plodovi, celer i proizvodi od celera, gorušica i proizvodi od gorušice, kikiriki i proizvodi od kikirikija.
Mješavina začinskog bilja, začina i orašastih plodova za tipični talijanski umak na bazi rajčice i bosiljka. Idealno paše uz tjesteninu ili kao dip.
Preporuka za upotrebu: jedna puna čajna žličica pesta, jedna puna žličica sira ribanca, 4 žličice maslinovog ulja, 4 žličice vode, jedna žličica soka od limuna ili limete, jedna puna žličica svježe rajčice narezane na kockice. Ovako napravljen pesto rosso pustiti da odstoji pola sata prije serviranja. Servirati uz krekere, preprženi kruh ili tjesteninu.
DOBAR uz tjesteninu, pizze, dipove, umake.
Energija | 1.304 kJ/ 311 kcal |
Masti | 10,9 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 1,2 g |
Ugljikohidrati | 35,6 g |
- od kojih šećeri | 30,0 g |
Proteini | 12,3 g |
Sol | 9,1 g |
Vlakna | 16,7 g |
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.
Brzi i jednostavni domaći kiseli krastavci
Ovaj recept dat će krastavcima savršenu ravnotežu slanog i ljutog s daškom slatkih nota!
Panzanella
Panzanella je poznata i omiljena salata iz talijanske regije Toscane. Odlična je ako trebate potrošiti stari kruh i/ili zrelije rajčice. Može biti samostalan obrok, a odlično će popratiti i meso ili ribu na žaru. Idealna ljetna salata, rekli bismo.