Garam masala
Garam masala
SASTOJCI: korijander, kumin, crni papar, cimet, kardamom, kurkuma, sjemenke gorušice, muškatni oraščić, đumbir, češnjak, klinčići, paprika, lovor, listovi korijandera
ALERGENI: orašasti plodovi, celer i proizvodi od celera, gorušica i proizvodi od gorušice, žitarice koje sadrže gluten.
Garam masala ili u prijevodu vruća začinska mješavina upotrebljava se u cijeloj Indiji i Indijskom potkontinentu.
Ova mješavina nije ljuta na način da će vam od čilija utrnuti usta, već topla, aromatična i pikantna. Obično daje hrani "ono nešto", a vjeruje se da potiče osjećaj sreće i blagostanja.
Kao i ostale važne elemente indijske kuhinje, garam masalu već stoljećima prihvaćaju susjedne zemlje i regije pa je sukladno tome moguće pronaći na stotine vrsta različitih receptura za ovu začinsku mješavinu.
Garam masala baza je začinske mješavine tandoori masala.
DOBRA za jaka (aromatična) jela od mesa i peradi, izvrsna je ako se utrlja u meso prije pečenja, za marinada i umake.
Energija | 1310 kJ/ 313 kcal |
Masti | 10.99 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 0.75 g |
Ugljikohidrati | 45.32 g |
- od kojih šećeri | 6.01 g |
Proteini | 12.99 g |
Sol | 0.054 g |
Vlakna | 0 g |
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.
Pečeno pile s Pumpkin Spice
Uživajte u ovom jelu inspiriranom jeseni i Harissa Pumpkin Spice začinom, savršenim za pečeno bijelo meso, povrće, salatu, kavu, vruću čokoladu, jela i slastice na bazi bundeve!
HARISSA Ramen juhe i temeljci
Ramen juha, tradicionalno japansko jelo koje je steklo svjetsku popularnost, simbol je bogatstva okusa i tekstura. HOME Chef program Harissa temeljaca i Ramen juhe oduševit će mnoge nepce!