Curry Thai
Curry Thai
SASTOJCI: čili, korijander, kumin, kurkuma, sjemenke piskavice, đumbir, paprika, papar, sjemenke gorušice, limunska trava
ALERGENI: orašasti plodovi, celer i proizvodi od celera, gorušica i proizvodi od gorušice.
Curry thai ljuta je verzija popularnog curry umaka, a često se poslužuje uz meso i vegeterijanska jela.
Jedno je od omiljenih jela Thai kuhinje, u izradi često koriste i kokosovo mlijeko, a razlikuje se od indijskog po začinima koji se koriste.
UPOTREBLJAVA SE za pikantna jela od riže, umake, meso, korjenasto povrće.
Energija | 1361 kJ/ 325 kcal |
Masti | 13.8 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 2.2 g |
Ugljikohidrati | 58.1 g |
- od kojih šećeri | 2.8 g |
Proteini | 12.7 g |
Sol | 0.052 g |
Vlakna | 33.2 g |
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Raviolo di Latte s hrskavom svinjskom kožicom, pečenim cherry rajčicama, pjenom od Parmigiana Reggiana i paprenim umakom
Raviolo di Latte u ovom receptu podiže klasičnu tjesteninu na novu razinu uz pažljivo izrađeno punjenje od mozzarelle i Parmigiana Reggiana, posluženo s hrskavom svinjskom kožicom, pečenim cherry rajčicama, laganom pjenom od sira i paprenim umakom. Savršena kombinacija tekstura i okusa za posebne prilike – elegantno jelo koje spaja udobnost i sofisticiranost na tanjuru.

Biljni čaj Orange Grapefruit - Ledeni čaj i koktel gin&tonic
Ovaj kiselo-gorki napitak pravo je pjenušavo osvježenje za dugo toplo ljeto!