Chilli Con Carne (Chili)
začinska mješavina za Tex-Mex kuhinju
Chilli Con Carne (Chili)
začinska mješavina za Tex-Mex kuhinju
SASTOJCI: čili (ancho, jalapeno chipotle), kumin, korijander, luk, rajčica, dimljena paprika, sol, češnjak, origano, papar
ALERGENI: orašasti plodovi, celer i proizvodi od celera, gorušica i proizvodi od gorušice, sjeme sezama i proizvodi od sjemena sezama, kikiriki i proizvodi od kikirikija.
Chili con carne, ili čili s mesom, smatra se jednim od glavnih jela popularne Tex-Mex kuhinje. To je zapravo ljuti paprikaš od čilija s mesom (pretežito govedine) te se često dodaju rajčice i grah.
Zbog geografskog područja na kojemu je nastao, postoje mnoge verzije ovog jela, neke od kojih ne uključuju grah, ali se mogu dodati i vrhnje, sir ili luk te koristiti svinjetina. Poslužuje se uz tortilje, tamales, nachose te uz rižu ili tjesteninu.
DOBRA ZA pripremu chilija con carne, meso, umake, grahorice.
Energija | 0 kJ/ 316 kcal |
Masti | 6.6 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 0.9 g |
Ugljikohidrati | 62 g |
- od kojih šećeri | 0 g |
Proteini | 17 g |
Sol | 3.12 g |
Vlakna | 8 g |
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.
Brzi i jednostavni domaći kiseli krastavci
Ovaj recept dat će krastavcima savršenu ravnotežu slanog i ljutog s daškom slatkih nota!
Panzanella
Panzanella je poznata i omiljena salata iz talijanske regije Toscane. Odlična je ako trebate potrošiti stari kruh i/ili zrelije rajčice. Može biti samostalan obrok, a odlično će popratiti i meso ili ribu na žaru. Idealna ljetna salata, rekli bismo.