Wasabi sol
Wasabi sol
SASTOJCI: Himalajska ružičasta sol (80%), bijeli sezam (12%), ružičaste bobice (5%), pojačivač okusa E621-E635, sol, šećer, aroma wasabi, krumpirov dekstrin, crveni ekstrakt čilija, zakiseljivač E260, alga klorela (vulgaris) , škrob (krumpir, kukuruz, slatki krumpir). Može sadržavati celer, senf, sulfite, orašaste plodove, laktozu, sezam, gluten, rakove, ribu, mekušce, kikiriki, soju.
ALERGENI: Može sadržavati celer, senf, sulfite, orašaste plodove, laktozu, sezam, gluten, rakove, ribu, mekušce, kikiriki, soju.
Energija | 326,1 kJ/ 78 kcal |
Masti | 7,56 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 0 g |
Ugljikohidrati | 5,06 g |
- od kojih šećeri | 1,89 g |
Proteini | 2,39 g |
Sol | 73,7 g |
Vlakna | 0 g |
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Šparoge s hollandaise umakom
Šparoge s hollandaise umakom tradicionalno su njemačko jelo, ali toliko su ukusne da su danas omiljene i često pripremane u čitavom svijetu. Ovo je jelo izvorno zamišljeno kao predjelo, ali uz malo kuhanih mladih krumpira i veliku lisnatu salatu može lako postati i lagano glavno jelo.

Salade Niçoise ili salata iz Nice
Na tržnice su stigle prve ovogodišnje zelene mahune pa nam je to bio povod da pripremimo ovu laganu, ali hranjivu i osvježavajuću ljetnu salatu koja funkcionira kao potpuni, nutritivno bogat i uravnotežen obrok. U nastavku donosimo osnovni recept za ovaj klasik francuske kuhinje kojemu, prema želji, možete dodati i kapare, listiće parmezana ili krutone.