Vanilija pasta 60ml
Vanilija pasta 60ml
SASTOJCI: šećer, voda, ekstrakt vanilije, mahune vanilije, tragakant guma (prirodni zgušnjivač)
Madagaskarska pasta od vanilije izrađena je od poznatog ekstrakta čiste vanilije s Madagaskara i pravih sjemenki iz mahuna vanilije.
Ova visokokvalitetna pasta vanilije slatkog je, kremastog i nježnog okusa. Njena gusta konzistencija (slična melasi) omogućuje dodavanje slasnog okusa vanilije bez straha od razrjeđivanja umaka ili raskvašivanja biskvita i tijesta.
Njena primjena u kulinarstvu je svestrana. Osim u izradi slastica kao što su kolači, pudinzi, sladoledi i razni namazi, može se koristiti za pripravak glazure za slana jela - poput peradi, svinjetine ili morskih plodova. Također se može dodati u smoothieje, jutarnje kaše i jogurt.
Ekvivalencija: 1 Tbs (jušna žlica) paste vanilije = 1 Tbs ekstrakta vanilije = 1 cijela mahuna vanilije = 1 Tbs vanilije u prahu
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Šparoge s hollandaise umakom
Šparoge s hollandaise umakom tradicionalno su njemačko jelo, ali toliko su ukusne da su danas omiljene i često pripremane u čitavom svijetu. Ovo je jelo izvorno zamišljeno kao predjelo, ali uz malo kuhanih mladih krumpira i veliku lisnatu salatu može lako postati i lagano glavno jelo.

Salade Niçoise ili salata iz Nice
Na tržnice su stigle prve ovogodišnje zelene mahune pa nam je to bio povod da pripremimo ovu laganu, ali hranjivu i osvježavajuću ljetnu salatu koja funkcionira kao potpuni, nutritivno bogat i uravnotežen obrok. U nastavku donosimo osnovni recept za ovaj klasik francuske kuhinje kojemu, prema želji, možete dodati i kapare, listiće parmezana ili krutone.