Piri-piri Chilli Sauce 100ml (Chili)
Piri-piri Chilli Sauce 100ml (Chili)
SASTOJCI: rajčica, voda,šećer, piri piri čili 4%, ocat, sol, češnjak, kumin, začini, crni papar.
ALERGENI: orašasti plodovi.
Bogat, blago dimljeni okus ovog ljutog umaka je ono što mu daje bogat, opojan okus. Poznato je da su davno od nje Portugalci radili ljute umake. Također poznata i kao afrički vrag, piri piri čili raste i kao divlja i kao kultivirana papričica u Africi i Aziji.
Energija | 505 kJ/ 121 kcal |
Masti | <1 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | <1 g |
Ugljikohidrati | 31,8 g |
- od kojih šećeri | 30,2 g |
Proteini | 1,7 g |
Sol | 1,9 g |
Vlakna | 2,3 g |
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Šparoge s hollandaise umakom
Šparoge s hollandaise umakom tradicionalno su njemačko jelo, ali toliko su ukusne da su danas omiljene i često pripremane u čitavom svijetu. Ovo je jelo izvorno zamišljeno kao predjelo, ali uz malo kuhanih mladih krumpira i veliku lisnatu salatu može lako postati i lagano glavno jelo.

Salade Niçoise ili salata iz Nice
Na tržnice su stigle prve ovogodišnje zelene mahune pa nam je to bio povod da pripremimo ovu laganu, ali hranjivu i osvježavajuću ljetnu salatu koja funkcionira kao potpuni, nutritivno bogat i uravnotežen obrok. U nastavku donosimo osnovni recept za ovaj klasik francuske kuhinje kojemu, prema želji, možete dodati i kapare, listiće parmezana ili krutone.