
Špageti aglio, olio e peperoncino
Klasično predjelo talijanske kulinarske tradicije
- 250 g špageta
- 2 -3 žlice maslinovog ulja
- 2 žličice mješavine začina aglio & peperoncino
- parmezan
- sol
- Špagete, u zasoljenu vodu, stavite kuhati po uputama na pakiranju.
- Dok se špageti kuhaju, u tavu na maslinovo ulje dodajte 2 žličice mješavine začina aglio & peperoncino. Mješavinu začina pržite na laganoj vatri i pritom pazite da začin ne izgori.
- Vrlo važan korak u pripremi umaka dolazi pred sam kraj - zagrabite malo škrobne vode iz lonca u kojem ste kuhali špageti i nju ubacite u tavu gdje ste pržili mješavinu začina i promiješajte. Cjedilom izvadite špagete iz vode i odmah stavite u umak, te sve dobro promiješajte. Prema želji naribajte Grana Padano sir.
Špageti s češnjakom, uljem i ljutom papričicom klasično su jelo talijanske tradicije – jednostavno, ukusno i ono najbitnije brzo gotovo. Savršeno jelo za pripremu kada kod kuće imate malo sastojaka jer se temelji na samo 4 namirnice: špageti, češnjak, ulje i čili. Tajna izvrsnog okusa je u odabiru zdravih i izvornih sastojaka, posebice djevičanskog maslinovog ulja.
Osim što se brzo i jednostavno priprema, ovo talijansko jelo lagano je i lako probavljivo zbog prisutnosti malo sastojaka.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Morska Poema: Brudet & Ricotta Gnudi
Savršen spoj okusa mora i kremastih tekstura. Ovaj elegantan i bogat recept donosi autentične morske arome i vrhunsku gastronomsku raskoš na vaš stol. Isprobajte ovaj sofisticirani spoj tradicionalnih i modernih okusa!

Mediteranska janjeća kruna u aromatičnoj korici
Pogledajte kako vrhunski Chefovi pripremaju Demi Glace umak s Harissinim SALSUS janjećim temeljcem