Poštovani, zbog povećanog broja narudžbi, dostava može trajati malo više od uobičajenog (5 do 7 radnih dana), na čemu se unaprijed ispričavamo.

Kadulja list

Šifra artikla: 5000210
1,77 €
PDV je uključen u cijenu / Dostava će biti obračunata kasnije

Kadulja list

Šifra artikla: 5000210

Salvia species

Kadulja je autohtona za sjeverni Mediteran te je pretežno jednogodišnja biljka koja uspijeva u toplim i suhim područjima.

Velika raznolikost njezinih baršunastih listova prekrasne teksture koji mogu biti sivkasto-zeleni, ili zeleni prožeti srebrnim ili zlatnim odsjajem čini je atraktivnom vrtnom biljkom i neizostavan dodatak u svakoj kuhinji.

Postoje mnoge vrste kadulje, neke imaju široke, dok druge imaju usko lišće. Uskolisne kadulje imaju prekrasne ljubičaste i plave cvjetove, dok one širokog lista rijetko cvjetaju. Mlado zeleno lišće manje je pikantno i prijatnijeg okusa od starijih, sivkastih listova.

OKUS

Kadulja može biti blaga i mošusna ili snažno kamforna s oporim notama i toplom pikantnošću. Sušena kadulja potentnija je od svježe.

UPOTREBLJAVA SE svježe ili sušeno lišće, a cvjetovi mogu poslužiti kao prekrasna dekoracija.

KUPOVINA I POHRANJIVANJE

Kadulja je najbolja ako se upotrebljava svježa. Ako je kupite svježu umotajte je u papirnati ručnik i čuvajte u hladnjaku ne više od tjedan dana. Suha će kadulja, spremljena u dobro zatvorenu posudu svoja svojstva zadržati i do godine dana.

UPOTREBA U KULINARSTVU

Kadulja pomaže pri probavi masne hrane pa se tradicionalno s njima kombinira.

U Velikoj Britaniji kadulja se spominje uz svinjetinu, gusku i patku, a pokazala se dobra kao nadjev za spomenuto meso. U SAD-u kadulja se uz luk često koristi za punjenje purica na američki dan zahvalnosti.

Kadulja je odličan začin za svinjske kobasice, a Nijemci je poslužuju uz jegulju.

Talijani je koriste u njihovom klasičnom jelu saltimbocca alla romana, prže je u ulju, stavljaju na focacce i u palentu. Od nje rade suptilne i jednostavne umake za tjesteninu tako da par listića polako zagriju na maslacu.

Kadulja nije blaga začinska biljka pa je upotrebljavajte s oprezom kako ne bi preuzela jelo.

DOBRA JE s jabukama, grahoricama, sirom, lukom, rajčicama.

DOBRO SE KOMBINIRA s lovorom, kimom, celerom, suhim đumbirom, ljupčacem, mažuranom, paprikom, peršinom, čubrom, majčinom dušicom.

Nutritivna tablica Prosječna hranjiva vrijednost u 100g proizvoda
Energija 1319 kJ/ 315 kcal
Masti 12.7 g
- od kojih zasićene masne kiseline 7 g
Ugljikohidrati 60.7 g
- od kojih šećeri 1.7 g
Proteini 16.6 g
Sol 0.011 g
Vlakna 40.3 g
Mapa okusa
Preporučamo
5000776 - Piskavica Prah
Piskavica prah
2,38 €
stokes-onion-marmelade-web.jpg
Stokes Red Onion Marmalade 265g
12,69 €
5000026 - Cikla Prah
Cikla u prahu
2,64 €
Product-image-šećer-perlasti-termostabilan.png
Šećer perlasti termostabilni
2,38 €
confit de cornichons.png.jpg
Slatko kiseli krastavci Bornibus 250g
5,23 €
Limenka Pečeni Krumpir1.jpg
Limenka pečeni krumpir 60g
4,05 €
5000610 - Vanilija Bourbon Prah
Vanilija bourbon prah
29,52 €
5000682 - Spring Tea Raspberry
Spring Tea Raspberry
3,38 €
Salsus-VEAL.webp
SALSUS teleća redukcija 1L | Demi-Glace
36,50 €
5000469 - šećer Smeđi Sirovi Bio
Šećer smeđi sirovi BIO
1,23 €

Recepti

Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Svi recepti
Banner_recepti_peceno_pile_900x514px.jpg

Pečeno pile s Pumpkin Spice

Uživajte u ovom jelu inspiriranom jeseni i Harissa Pumpkin Spice začinom, savršenim za pečeno bijelo meso, povrće, salatu, kavu, vruću čokoladu, jela i slastice na bazi bundeve!

 

 

Harissa_ramen_juhe_temeljci_3.jpg

HARISSA Ramen juhe i temeljci

​Ramen juha, tradicionalno japansko jelo koje je steklo svjetsku popularnost, simbol je bogatstva okusa i tekstura. HOME Chef program Harissa temeljaca i Ramen juhe oduševit će mnoge nepce!

Želite li 10% popusta?

Saznajte na vrijeme sve o novitetima u ponudi, posebnim akcijama i promocijama i ostvarite brojne pogodnosti. Prijavite se na Harissin Newsletter. PROMO KOD s popustom 10% dobit ćete na svoj e-mail.

Unesite email
Harissa na Instagramu