Curry zeleni
Curry zeleni
SASTOJCI: korijander, kurkuma, poriluk, peršin, đumbir, češnjak, kumin, papar, piskavica, kopar, čili, luk, sirovi šećer od šećerne trske
ALERGENI: orašasti plodovi, celer i proizvodi od celera, gorušica i proizvodi od gorušice, kikiriki i proizvodi od kikirikija, sjeme sezama i proizvodi od sjemena sezama.
Zeleni curry verzija je popularnog curry jela, koji je dobio naziv po karakterističnoj zelenoj boji i blagom, slatkastom okusu.
Najčešće se priprema u tajlandskoj kuhinji, tradicionalno se radi s kokosovim mlijekom, a poslužuje uz ribu, plodove mora ili meso, a poslužuje se uz rižu ili rezance od riže.
DOBAR UZ jela od riže, umake, meso i povrće.
Energija | 1093 kJ/ 0 kcal |
Masti | 3.04 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 0.19 g |
Ugljikohidrati | 52.01 g |
- od kojih šećeri | 11.26 g |
Proteini | 12.37 g |
Sol | 4.66 g |
Vlakna | 0 g |
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.
Brzi i jednostavni domaći kiseli krastavci
Ovaj recept dat će krastavcima savršenu ravnotežu slanog i ljutog s daškom slatkih nota!
Panzanella
Panzanella je poznata i omiljena salata iz talijanske regije Toscane. Odlična je ako trebate potrošiti stari kruh i/ili zrelije rajčice. Može biti samostalan obrok, a odlično će popratiti i meso ili ribu na žaru. Idealna ljetna salata, rekli bismo.