Cajun
Univerzalna začinsla mješavina
Cajun
Univerzalna začinsla mješavina
SASTOJCI: crni i bijeli papar, čili papričice (cayenne, ancho, bird's eye), origano, majčina dušica, luk, češnjak
ALERGENI: orašasti plodovi, celer i proizvodi od celera, gorušica i proizvodi od gorušice.
Doseljenici iz Španjolske, Francuske i Afrike donijeli su ovu kuhinju u južne države Sjedinjenih država. Iako je kreolska kuhinja manje pikantna od kajunske, obje upotrebljavaju slične začine.
Gumbosi, jambalaye i grilano meso kajunske i kreolske (Louisiana, Texas, Florida) kuhinje začinjeno je aromatičnim začinskim biljem, ljutim čili papričicama i nekim drugim začinima.
Komercijalne mješavine sadrže sušeni luk i češnjak koje mogu imati sintetička obilježja pa se preporučuje upotrijebiti svježe.
DOBAR za jela od ribe i plodova mora, mesa, grilanje, marinade, umake i povrće.
Energija | 1025.5 kJ/ 0 kcal |
Masti | 4.74 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 0.57 g |
Ugljikohidrati | 43.52 g |
- od kojih šećeri | 6.97 g |
Proteini | 10.75 g |
Sol | 8.43 g |
Vlakna | 0 g |
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Morska Poema: Brudet & Ricotta Gnudi
Savršen spoj okusa mora i kremastih tekstura. Ovaj elegantan i bogat recept donosi autentične morske arome i vrhunsku gastronomsku raskoš na vaš stol. Isprobajte ovaj sofisticirani spoj tradicionalnih i modernih okusa!

Mediteranska janjeća kruna u aromatičnoj korici
Pogledajte kako vrhunski Chefovi pripremaju Demi Glace umak s Harissinim SALSUS janjećim temeljcem