Poštovani, zbog povećanog broja narudžbi za vrijeme HARISSINOG rođendana, dostava može trajati malo više od uobičajenog (5 do 7 radnih dana), na čemu se unaprijed ispričavamo.

Kakao komadići

Šifra artikla: 5001003
2,47 €
PDV je uključen u cijenu / Dostava će biti obračunata kasnije

Kakao komadići

Šifra artikla: 5001003

Theobroma cacao

Sjemenke kakao dobivaju se od malog drva koje raste na području tropskih šuma Sj. i J. Amerike. Njegovi plodovi, tj. sjemenke, koriste se za čokoladu, kakao maslac i likere.

Maje su štovale kakao boga, a Azteci su kakao koristili kao novac. U Europu je došao preko španjolskih osvajača u 16. st., a do industrijske revolucije bio je hrana elite i kraljevskih dvorova.

Danas se drvo kakaa najviše uzgaja na Obali Bjelokosti i u Ghani.

OKUS

Sjemenke kakaa su orašastog i blago gorkog okusa, a mogu se jesti sirove. Finije sorte kakao su manje gorke te su okusa sličnog čokoladi za kuhanje.

Tostirane sjemenke kakaa variraju između blagih i aromatičnih te gorkih, koje su duže pržene. 

UPOTREBLJAVAJU SE sjemenke, maslac, prah.

KUPOVINA I ČUVANJE

Najbolje ga je kupiti na tržnicama i farmama u Dominikanskoj Republici, Ghani ili Madagaskaru, a ako nemate vremena proputovati svijetom zbog sjemenki kakaa, možete ih kupiti u specijaliziranim trgovina ili supermarketima. Preporuča se upotreba nezaslađenog kakaa u prahu kako bi se mogla kontrolirati doza slatkoće.

Sjemenke kakaa mogu trajati dvije godine, ali s vremenom gube jačinu okusa. Kakao u prahu može trajati i do godinu dana ako se čuva na hladnom i suhom mjestu. 

UPOTREBA U KULINARSTVU

Najpoznatija upotreba kakao je za čokoladu. Ona se dobiva miješanjem paste dobivene od kakao sjemenki s kakao maslacem i šećerom. 

Kakao je odlična zamjena za čokoladu za kuhanje te je česti sastojak u paleo desertima. 

Maslac od kakaa dobiva se od najmasnijeg dijela sjemenke, bijele je boje te ima bogatu strukturu, a koristi se za kolače. Micanjem masnog dijela dobiva se kakao u prahu koji se koristi za razne slastice, kekse, torte, a može se dodavati i u smoothije ili kave. Za podizanje okusa koristi se sa zobenim žitaricama, a omiljeni je sastojak za truffle kolače, browniese i za posipanje po palačinkama.

DOBAR JE s voćem, kolačima, mentom, palačinkama, piletinom, macadamia orasima, kavom, crnim čajem.

Nutritivna tablica Prosječna hranjiva vrijednost u 100g proizvoda
Energija 955 kJ/ 228 kcal
Masti 13.7 g
- od kojih zasićene masne kiseline 8.1 g
Ugljikohidrati 57.9 g
- od kojih šećeri 1.8 g
Proteini 19.6 g
Sol 0.021 g
Vlakna 33.2 g
Mapa okusa
Preporučamo
5000558 - Sol Crvena Hawaii Krupna
Sol crvena Hawaii krupna
1,80 €
coffee_tea_1l.jpg
Coffee/Tea Maker 1l
59,74 €
RED-GINSENG_WEB.jpg
Red Ginseng
5,72 €
ocatzačbilje2.jpg
Ocat sa začinskim biljem 0,75l
3,08 €
5000725 - Bio Paprika Slatka španjolska Mljevena
Paprika slatka španjolska mljevena BIO
2,00 €
5000565 - Sol Piramidasta
Sol piramidasta
2,57 €
5000242 - Korijander List Cilantro
Korijander list Cilantro
2,64 €

Recepti

Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Svi recepti
Recept za Piletinu s Pumpkin Spice.jpg

Pečeno pile s Pumpkin Spice

Uživajte u ovom jelu inspiriranom jeseni i Harissa Pumpkin Spice začinom, savršenim za pečeno bijelo meso, povrće, salatu, kavu, vruću čokoladu, jela i slastice na bazi bundeve!

 

 

Harissa_ramen_juhe_temeljci_3.jpg

HARISSA Ramen juhe i temeljci

​Ramen juha, tradicionalno japansko jelo koje je steklo svjetsku popularnost, simbol je bogatstva okusa i tekstura. HOME Chef program Harissa temeljaca i Ramen juhe oduševit će mnoge nepce!

Želite li 10% popusta?

Saznajte na vrijeme sve o novitetima u ponudi, posebnim akcijama i promocijama i ostvarite brojne pogodnosti. Prijavite se na Harissin Newsletter. PROMO KOD s popustom 10% dobit ćete na svoj e-mail.

Unesite email
Harissa na Instagramu