Oolong Milky
Oolong Milky
SASTOJCI: polufermentirani čaj, prirodna aroma (laktoza)
ALERGENI: mlijeko i mliječni proizvodi (uključujući i laktozu).
Kada govorimo o procesu proizvodnje ovo je vjerojatno jedan od najneobičnijih čajnih specijaliteta. Skoro u potpunosti ručno obrađen u provinciji Fujian.
Odmah nakon procesa oksidacije kojem je svrha smanjiti udio vode u lišću i listove napraviti savitljivima, dok je lišće još vlažno, listovi se kratko pare na pari vode i mlijeka.
Ovaj proces sačuva maslinasto zelenu boju lišća i daje kremasti okus i miris. Po završetku listovi se rolaju i suše.
Ovaj čaj izuzetno je nježan.
Više o oolong čajevima saznajte u blogu Oolong čajevi – osebujni polufermentirani čajevi.
Pogledajte recept za ledeni čaj ili koktel.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.
Brzi i jednostavni domaći kiseli krastavci
Ovaj recept dat će krastavcima savršenu ravnotežu slanog i ljutog s daškom slatkih nota!
Panzanella
Panzanella je poznata i omiljena salata iz talijanske regije Toscane. Odlična je ako trebate potrošiti stari kruh i/ili zrelije rajčice. Može biti samostalan obrok, a odlično će popratiti i meso ili ribu na žaru. Idealna ljetna salata, rekli bismo.