Hibiskus
Hibiscus
Hibiskus
Hibiscus
Hibiscus sabdariffa
Hibiskus se sastoji od dvije čaške. Bere se kada biljka počne davati plod jer tek tada cvijet poprimi karakteristično ljubičastu boju.
Najveći komercijalni proizvođači hibiskusa su Sudan, Egipat, Kina, Meksiko i Tajland.
Važan je sastojak većine voćnih čajeva, od njega rade sirup u Meksiku te se često koristi u indijskoj Ayurvedskoj medicini.
U Kambodži se od njega radi popularan čaj sa sokom limete i šećerom, koji se može piti i vruć i hladan.
Ovaj šareni, jestivi cvijet može se koristiti i za dekoraciju jela, a upotrebljava se i u salatama i curryima.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.
Pečeno pile s Pumpkin Spice
Uživajte u ovom jelu inspiriranom jeseni i Harissa Pumpkin Spice začinom, savršenim za pečeno bijelo meso, povrće, salatu, kavu, vruću čokoladu, jela i slastice na bazi bundeve!
HARISSA Ramen juhe i temeljci
Ramen juha, tradicionalno japansko jelo koje je steklo svjetsku popularnost, simbol je bogatstva okusa i tekstura. HOME Chef program Harissa temeljaca i Ramen juhe oduševit će mnoge nepce!