
Biftek u umaku od papra
Odvažite se na pripremu omiljenoga bifteka kod kuće!
- 800 g junećeg bifteka (po mogućnosti, središnji dio)
- cvijet soli
- Home Chef umak od papra
- papar kampot zeleni fermentirani usoljeni
- maslinovo ulje
- Od srednjeg dijela bifteka narežite odreske debljine oko 4 cm, posolite ih cvijetom soli. Papar sameljite u mlincu ili u mužaru pa popaprite biftek.
- Komade bifteka lagano poprskamo uljem i stavimo peći na zagrijanu grill tavu bez masnoće, 4 minute sa svake strane.
- Pečene komade mesa zamotajte u aluminijsku foliju da se malo 'odmore', otprilike 5 minuta.
- Za to vrijeme, u malom lončiću lagano zagrijte gotovi Home Chef umak od papra
- Meso izvadite iz folije, premjestite ga na tanjur i prelijte umakom od papra.
- Kao prilog možete servirati francuski gratinirani krumpir poznatiji kao Gratin dauphinois te razne zelene salate. Bit će to obrok dostojan svakog pa i blagdanskog stola, koji vas neće iscrpiti i umoriti, a oduševit će vaše ukućane i goste.
Biftek je najmekši, najkvalitetniji, najskuplji i mnogima omiljeni dio mesa. Iako se može pripremati na razne načine, najbolji je kada je najjednostavniji - ili sirov kao tartar ili (kratko) pečen.
Kod bifteka je ključna vještina pripreme i vrijeme pečenja jer već samo par sekundi previše, od ovog prekrasnog komada mesa mogu učiniti suh i tvrd zalogaj. Upravo zato vas u restoranu konobar uvijek pita kako pečen želite svoj biftek - krvav, srednje ili dobro pečen?
Biftek se često servira uz začinski maslac ili razne druge umake - od šampinjona, vrganja, gorgonzole, a najčešće i najbolje se sljubljuje s umakom od papra.
No, za uživanje u slasnom bifteku doista nije potrebno čekati odlazak u restoran - možete ga odlično pripremiti i kod kuće, a pritom će vam od velike pomoći biti gotov Home Chef umak od četiri vrste papra koji će vas poštedjeti sati iskuhavanja goveđeg temeljca i vrhnja, a rezultat će biti fantastičan, vjerujte nam!
Kao prilog bifteku možete servirati francuski gratinirani krumpir poznatiji kao gratin dauphinois te razne zelene salate. Bit će to obrok dostojan svakog pa i blagdanskog stola, koji vas neće iscrpiti i umoriti, a oduševit će vaše ukućane i goste.
Najnoviji recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Zimska salata od koromača
Osvježavajuća salatu od koromača i naranče s octom od nara koju možete servirati uz glavno jelo, ali i konzumirati samu, kao svojevrsni lagani detox obrok.

Lungić Wellington s umakom od crnog vina
Preporučamo vam da ga servirate uz fantastični Home Chef umak od crnog vina, poznatiji i kao Bordelaise umak.