pfeffer1_Article-hero-image-1920x800px.jpg
30.11.2022

Biftek u umaku od papra

Odvažite se na pripremu omiljenoga bifteka kod kuće!

Vrijeme kuhanja: 30min
Težina pripreme:
Količina: x4
Sastojci:
Priprema:
  1. Od srednjeg dijela bifteka narežite odreske debljine oko 4 cm, posolite ih cvijetom soli. Papar sameljite u mlincu ili u mužaru pa popaprite biftek.
  2. Komade bifteka lagano poprskamo uljem i stavimo peći na zagrijanu grill tavu bez masnoće, 4 minute sa svake strane.
  3. Pečene komade mesa zamotajte u aluminijsku foliju da se malo 'odmore', otprilike 5 minuta.
  4. Za to vrijeme, u malom lončiću lagano zagrijte gotovi Home Chef umak od papra
  5. Meso izvadite iz folije, premjestite ga na tanjur i prelijte umakom od papra. 
  6. Kao prilog možete servirati francuski gratinirani krumpir poznatiji kao Gratin dauphinois te razne zelene salate. Bit će to obrok dostojan svakog pa i blagdanskog stola, koji vas neće iscrpiti i umoriti, a oduševit će vaše ukućane i goste. 

Biftek je najmekši, najkvalitetniji, najskuplji i mnogima omiljeni dio mesa. Iako se može pripremati na razne načine, najbolji je kada je najjednostavniji - ili sirov kao tartar ili (kratko) pečen.

biftek1_Article-hero-image-1920x800px.jpg

Kod bifteka je ključna vještina pripreme i vrijeme pečenja jer već samo par sekundi previše, od ovog prekrasnog komada mesa mogu učiniti suh i tvrd zalogaj. Upravo zato vas u restoranu konobar uvijek pita kako pečen želite svoj biftek - krvav, srednje ili dobro pečen?

biftek_Article-hero-image-1920x800px.jpg

Biftek se često servira uz začinski maslac ili razne druge umake - od šampinjona, vrganja, gorgonzole, a najčešće i najbolje se sljubljuje s umakom od papra. 

biftek2_Article-hero-image-1920x800px.jpg

No, za uživanje u slasnom bifteku doista nije potrebno čekati odlazak u restoran - možete ga odlično pripremiti i kod kuće, a pritom će vam od velike pomoći biti gotov Home Chef umak od četiri vrste papra koji će vas poštedjeti sati iskuhavanja goveđeg temeljca i vrhnja, a rezultat će biti fantastičan, vjerujte nam!

biftek3_Article-hero-image-1920x800px.jpg

Kao prilog bifteku možete servirati francuski gratinirani krumpir poznatiji kao gratin dauphinois te razne zelene salate. Bit će to obrok dostojan svakog pa i blagdanskog stola, koji vas neće iscrpiti i umoriti, a oduševit će vaše ukućane i goste. 

Najnoviji recepti

Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Pogledajte sve recepte
koromac_Blog-homepage-960x655px.jpg

Zimska salata od koromača

Osvježavajuća salatu od koromača i naranče s octom od nara koju možete servirati uz glavno jelo, ali i konzumirati samu, kao svojevrsni lagani detox obrok.

welington2_Blog-homepage-960x655px.jpg

Lungić Wellington s umakom od crnog vina

Preporučamo vam da ga servirate uz fantastični Home Chef umak od crnog vina, poznatiji i kao Bordelaise umak.

Začinite Instagram