Quatre epices

Šifra artikla: 1000052
4,43 €
PDV je uključen u cijenu / Dostava će biti obračunata kasnije

Quatre epices

Šifra artikla: 1000052

SASTOJCI: crni i bijeli papar, muškatni orah, klinčić, đumbir, piment

ALERGENI: orašasti plodovi, celer i proizvodi od celera, gorušica i proizvodi od gorušice.

Doslovni prijevod ove klasične francuske mješavine znači četiri začina, međutim quatre épices vrlo rijetko sadrži samo četiri začina, već pet ili šest.

Ovo je mješavina koja se prvenstveno upotrebljava za mesne prerađevine kao što su špek, šunka, kobasice, galantine, terine, paštete i confit. Izvrsno paše uz jela koja sadrže teže namirnice kao što su divljač ili govedina kuhani u umacima na bazi crnog vina.

Bez obzira što sadrži papar ovu mješavinu možete upotrijebiti kod pripreme raznih pudinga, kolača ili keksa. Ako ste pak skeptični pripremite svoju mješavinu te umjesto papra koristite piment i cimet.

Koristan je kao začin za glazuru pečene šunke te za začinjavanje svinjetina prije pečenja.

U ovoj mješavini cimet ponekad zamijeni đumbir, piment zamijeni klinčić, a macis muškatni oraščić, no na vama je da odlučite.

DOBAR kod pripreme terina, galantina, kobasica, špeka, šunki, pašteta, ragua, kolača, keksi, pudinga.

Mapa okusa
Preporučamo
piment zrno.jpg
Piment zrno (jamajkanski papar)
3,73 €
5002022 - Crvena Naranča Sušena Ploške
Crvena naranča sušena ploške
3,51 €
5001170 - Kikiriki - Wasabi - Ravioli Zeleni
Kikiriki wasabi
1,84 €
5000776 - Piskavica Prah
Piskavica prah
2,62 €
coffee_tea_1l.jpg
Coffee/Tea Maker 1l
59,74 €
Macis mljeveni 800x600.jpg
Macis mljeveni
7,97 €
chutney de Mangue.png.jpg
Mango Chutney - Bornibus 300g
13,61 €
Product-image-šećer-perlasti-termostabilan.png
Šećer perlasti termostabilni
2,38 €
veliki drobilica 0712.png
Gus Twist drobilica hrast L
78,18 €
Kukuruz slani.jpg
Kukuruz slani
2,42 €

Recepti

Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Svi recepti
Sparoge 10-2.jpg

Šparoge s hollandaise umakom

Šparoge s hollandaise umakom tradicionalno su njemačko jelo, ali toliko su ukusne da su danas omiljene i često pripremane u čitavom svijetu. Ovo je jelo izvorno zamišljeno kao predjelo, ali uz malo kuhanih mladih krumpira i veliku lisnatu salatu može lako postati i lagano glavno jelo. 

Nicoise-23.jpg

Salade Niçoise ili salata iz Nice

Na tržnice su stigle prve ovogodišnje zelene mahune pa nam je to bio povod da pripremimo ovu laganu, ali hranjivu i osvježavajuću ljetnu salatu koja funkcionira kao potpuni, nutritivno bogat i uravnotežen obrok. U nastavku donosimo osnovni recept za ovaj klasik francuske kuhinje kojemu, prema želji, možete dodati i kapare, listiće parmezana ili krutone. 

Želite li 10% popusta?

Saznajte na vrijeme sve o novitetima u ponudi, posebnim akcijama i promocijama i ostvarite brojne pogodnosti. Prijavite se na Harissin Newsletter. PROMO KOD s popustom 10% dobit ćete na svoj e-mail.

Unesite email
Harissa na Instagramu