Gold mix
Gold mix
SASTOJCI: pastrnjak, peršin, luk, papar, češnjak, đumbir, muškatni oraščić, kardamom, kurkuma, celer, morska sol, povrtni temeljac (začini, maltodekstrin, krumpirov škrob, ekstrakt kvasca, šećer, nehidrogenirano suncokretovo ulje, aroma)
ALERGENI: jaja i proizvodi od jaja, orašasti plodovi, gorušica i proizvodi od gorušice, soja i proizvodi od soje, mlijeko i mliječni proizvodi (uključujući i laktozu), žitarice koje sadrže gluten, celer i proizvodi od celera, kikiriki i proizvodi od kikirikija, sjeme sezama i proizvodi od sjemena sezama.
Gold mix odlična je blaga začinska mješavina koja može podići okus svakog jela, od tjestenina do juha.
DOBAR ZA tjesteninu, dipove, umake, salate, juhe, povrće.
Energija | 768 kJ/ 182 kcal |
Masti | 3,2 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 0,5 g |
Ugljikohidrati | 30,2 g |
- od kojih šećeri | 9,7 g |
Proteini | 7,8 g |
Sol | 45,2 g |
Vlakna | 5,4 g |
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Šparoge s hollandaise umakom
Šparoge s hollandaise umakom tradicionalno su njemačko jelo, ali toliko su ukusne da su danas omiljene i često pripremane u čitavom svijetu. Ovo je jelo izvorno zamišljeno kao predjelo, ali uz malo kuhanih mladih krumpira i veliku lisnatu salatu može lako postati i lagano glavno jelo.

Salade Niçoise ili salata iz Nice
Na tržnice su stigle prve ovogodišnje zelene mahune pa nam je to bio povod da pripremimo ovu laganu, ali hranjivu i osvježavajuću ljetnu salatu koja funkcionira kao potpuni, nutritivno bogat i uravnotežen obrok. U nastavku donosimo osnovni recept za ovaj klasik francuske kuhinje kojemu, prema želji, možete dodati i kapare, listiće parmezana ili krutone.