Čili ancho mljeveni
1000 - 2000 SHU
Čili ancho mljeveni
1000 - 2000 SHU
Capsicum annuum
Ancho papričica sušena je verzija poblano ili "narodne" papričice.
JAČINA: 1.000 - 2.000 SHU (blaga)
OKUS
Vanjska koža i meso ancho papričica imaju blagi, voćno-zemljasti okus po dimljenoj paprici sa slatkom do umjerenom ljutinom koja nevjerojatno obogaćuje okus mnogih jela. Vene i koštice su ljute.
KUPOVINA I ČUVANJE
Ako kupujete cijele papričice imate mogućnost razdvojiti ova dva izrazita okusa. Možete ih samljeti s ili bez koštica ovisno o željenoj ljutini ili ih možete "vratiti u život" tako da ih prelijete kipućom vodom i pustite da stoje 20-ak minuta.
UPOTREBA U KULINARSTVU
Sa samo 1.000 - 2.000 Scovila, usporedno sa 5.000 - 8.000 kod jalapeno papričica, ancho papričice izvrstan su dodatak jelima.
Ancho papričice su plosnate, smežurane te imaju oblik srca. Najslađa je sušena čili papričica i najčešće se upotrebljava kao baza za autentična meksička jela, enchilade, tamales, chile con carne i komercijalni čili prah.
Pomiješane s kiselim vrhnjem odličan su dodatak krumpiru kao i umak uz enchilade s piletinom.
Energija | 1493,6 kJ/ 357,1 kcal |
Masti | 0 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 0 g |
Ugljikohidrati | 57,1 g |
- od kojih šećeri | 50 g |
Proteini | 14,3 g |
Sol | <1 g |
Vlakna | 14,3 g |
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.
Pečeno pile s Pumpkin Spice
Uživajte u ovom jelu inspiriranom jeseni i Harissa Pumpkin Spice začinom, savršenim za pečeno bijelo meso, povrće, salatu, kavu, vruću čokoladu, jela i slastice na bazi bundeve!
HARISSA Ramen juhe i temeljci
Ramen juha, tradicionalno japansko jelo koje je steklo svjetsku popularnost, simbol je bogatstva okusa i tekstura. HOME Chef program Harissa temeljaca i Ramen juhe oduševit će mnoge nepce!