Gus grill ploča
35,5 x 32,5 cm
Gus grill ploča
35,5 x 32,5 cm
Gusana ploča s ravnom i grill stranom
Ako vam je tava premala ili vanjski uvjeti nisu povoljni za grilanje, stavite grill ploču na svoj štednjak i otkrijte grill majstora u sebi.
Ploču također možete koristiti u pećnici umjesto kamena za kruh ili pizzu.
Pri izradi nisu upotrebljavane umjetne boje ili kemikalije - prirodni je proizvod u pravom smislu riječi.
Proizvodi od lijevanog željeza tvrtke Skeppshult provode i skladište toplinu ravnomjerno i dobro. To čini Skeppshult lijevano željezo idealnim za pečenje. Začinjena jela izvana dobivaju pravi ten, a iznutra ostaju sočna. Zbog visokog kapaciteta skladištenja topline, tave od lijevanog željeza idealne su i za posluživanje za stolom.
U proizvodnji lijevanog željeza u ljevaonici Skeppshult ne koriste se nikakve boje ili druge kemikalije. Prilikom pečenja na masti na površini gusa se formira tanki prirodni sloj koji spriječava da se hrana zalijepi za ploču - prirodni "non stick", te ujedno stvara prekrasnu crnu patinu. Lijepom izgledu i "non stick" svojstvima doprinosi i to što Skeppshult svoje proizvode tretira prirodnim repičinim uljem tako da su djelomično "začinjeni" već prilikom kupnje i mogu se odmah početi upotrabljavati. Prije prve upotrebe proizvođač preporuča kratko ispiranje vrućom vodom kako bi se uklonila prašina.
Skeppshult posuđe izrađeno je od lijevanog željeza debljine oko 6 mm, koji dugo zadržava toplinu i ravnomjerno je raspoređuju, sigurne su za upotrebu na staklo-keramičkim štednjacima, a jedan od razloga za to je što je lijevano željezo mekši materijal od stakla ili keramike.
Napomena: s obzirom da se Skeppshult proizvodi izrađuju ručno, moguća su mala odstupanja u veličini i samoj završnoj izradi.
Svojstva ploče:
Materijal: lijevano željezo
Dimenzije: 36,5 x 31,5 cm
Težina: 5,5 kg
Baza debljine 5 mm
- 25-godišnje jamstvo na lijevano željezo
- 100% napravljeno korištenjem energije vjetra
- Ovdje možete potražiti opširnije informacije o gusu.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.
Brzi i jednostavni domaći kiseli krastavci
Ovaj recept dat će krastavcima savršenu ravnotežu slanog i ljutog s daškom slatkih nota!
Panzanella
Panzanella je poznata i omiljena salata iz talijanske regije Toscane. Odlična je ako trebate potrošiti stari kruh i/ili zrelije rajčice. Može biti samostalan obrok, a odlično će popratiti i meso ili ribu na žaru. Idealna ljetna salata, rekli bismo.