Old Texas teriyaki umak 455ml
Slatko-ljuti umak ili marinada
Old Texas teriyaki umak 455ml
Slatko-ljuti umak ili marinada
SASTOJCI: voda, šećer, soja umak (fermentirana soja, voda, pšenica, soja, sol), sok limete (voda, koncentrat soka limete), sezamovo ulje, modificirani kukuruzni škrob, sol, ocat, sušeni luk, sušeni češnjak, sezam, sušeni crveni čili, limunska kiselina
ALERGENI: soja i proizvodi od soje, žitarice koje sadrže gluten, sjeme sezama i proizvodi od sjemena sezama.
Teriyaki umak napravljen je od soje, sezama i šećera. Najčešće se koristi za mariniranje mesa, ribe, tofua i povrća. Svojom intenzivno slatko-ljuto aromom daje jelima poseban šmek.
Energija | 668 kJ/ 158 kcal |
Masti | 2.54 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 0.36 g |
Ugljikohidrati | 31 g |
- od kojih šećeri | 27 g |
Proteini | 2.62 g |
Sol | 4.63 g |
Vlakna | 0 g |
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Šparoge s hollandaise umakom
Šparoge s hollandaise umakom tradicionalno su njemačko jelo, ali toliko su ukusne da su danas omiljene i često pripremane u čitavom svijetu. Ovo je jelo izvorno zamišljeno kao predjelo, ali uz malo kuhanih mladih krumpira i veliku lisnatu salatu može lako postati i lagano glavno jelo.

Salade Niçoise ili salata iz Nice
Na tržnice su stigle prve ovogodišnje zelene mahune pa nam je to bio povod da pripremimo ovu laganu, ali hranjivu i osvježavajuću ljetnu salatu koja funkcionira kao potpuni, nutritivno bogat i uravnotežen obrok. U nastavku donosimo osnovni recept za ovaj klasik francuske kuhinje kojemu, prema želji, možete dodati i kapare, listiće parmezana ili krutone.