Ayurveda Kapha Stimulirajući
Ayurveda Kapha Stimulirajući
SASTOJCI: korijen đumbira, kardamom, korijander, korijen kurkume, klinčić, muškatni oraščić
Samo šest sastojaka čine bazu za ovaj moćni napitak.
Jak okus na začine čine ovaj čaj najintenzivnijim među ayurvedskim mješavinama.
Korijen kurkume koji je vrlo važan dio currya te općenito indijske kuhinje daje specifičan okus, dok ostali sastojci također imaju odrađenu jačinu okusa, ali i revitalizirajući efekt.
Pravo energetsko piće bez kofeina.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Šparoge s hollandaise umakom
Šparoge s hollandaise umakom tradicionalno su njemačko jelo, ali toliko su ukusne da su danas omiljene i često pripremane u čitavom svijetu. Ovo je jelo izvorno zamišljeno kao predjelo, ali uz malo kuhanih mladih krumpira i veliku lisnatu salatu može lako postati i lagano glavno jelo.

Salade Niçoise ili salata iz Nice
Na tržnice su stigle prve ovogodišnje zelene mahune pa nam je to bio povod da pripremimo ovu laganu, ali hranjivu i osvježavajuću ljetnu salatu koja funkcionira kao potpuni, nutritivno bogat i uravnotežen obrok. U nastavku donosimo osnovni recept za ovaj klasik francuske kuhinje kojemu, prema želji, možete dodati i kapare, listiće parmezana ili krutone.