Kopriva
Biljni čaj
Kopriva
Biljni čaj
U Europi se može pronaći oko 45 vrsta koprive. Kvaliteta zemlje kao i vrsta koprive važni su faktori pri uzgoju. Ovisno o vrsti kopriva može narasti između 10 i 250 cm u visinu. Mnoge vrste leptira koriste je za ishranu dok su još gusjenice.
Ljudi koriste uglavnom mlade izdanke i upotrebljavaju ih, ovisno o starosti i svježini za salate, pite, juhe, na lešo, ili za proizvodnju ukusnog sira.
Otopina čaja od koprive može se opisati kao tipično biljna s tragovima špinata.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.
Brzi i jednostavni domaći kiseli krastavci
Ovaj recept dat će krastavcima savršenu ravnotežu slanog i ljutog s daškom slatkih nota!
Panzanella
Panzanella je poznata i omiljena salata iz talijanske regije Toscane. Odlična je ako trebate potrošiti stari kruh i/ili zrelije rajčice. Može biti samostalan obrok, a odlično će popratiti i meso ili ribu na žaru. Idealna ljetna salata, rekli bismo.