Pai Mu Tan BIO
Bai Mudan - bijeli čaj
Pai Mu Tan BIO
Bai Mudan - bijeli čaj
SASTOJCI: bijeli čaj
Pai Mu Tan, ili Bai Mudan, najpoznatija je vrsta bijelog čaja. U povijesti je bio omiljeno piće kineskih vladara, a u današnje doba svakim danom ima sve više obožavatelja diljem svijeta.
Vrsta čajevca naziva Chaicha ili Narcissus raste u provinciji Fujian, a također je poznata pod imenom “Bijeli Božur”.
Nakon branja, listovi i cvijetovi suše se na suncu ili u zatvorenim prostorijama bez dodatne upotrebe strojeva. List ima više nijansi zelene boje u raznim strukturama, voluminozan je, a vrhovi su mu duguljasti, srebrne boje.
Infuzija Pai Mu Tana ima sjajnu boju jantara, a okus je pun, cvjetan i elegantno pikantan.
Iste listiće može se koristiti 2-3 puta uz nešto duže namakanje.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Šparoge s hollandaise umakom
Šparoge s hollandaise umakom tradicionalno su njemačko jelo, ali toliko su ukusne da su danas omiljene i često pripremane u čitavom svijetu. Ovo je jelo izvorno zamišljeno kao predjelo, ali uz malo kuhanih mladih krumpira i veliku lisnatu salatu može lako postati i lagano glavno jelo.

Salade Niçoise ili salata iz Nice
Na tržnice su stigle prve ovogodišnje zelene mahune pa nam je to bio povod da pripremimo ovu laganu, ali hranjivu i osvježavajuću ljetnu salatu koja funkcionira kao potpuni, nutritivno bogat i uravnotežen obrok. U nastavku donosimo osnovni recept za ovaj klasik francuske kuhinje kojemu, prema želji, možete dodati i kapare, listiće parmezana ili krutone.